Aisaparin Päivi Kultalahti oli yksi itsenäisyyspäivän kunniamerkin saaneista järviseutulaisista

Evijärveläinen Päivi Kultalahti on ollut yhdistysten palveluksessa lähes koko työikänsä, ja järjestötoiminta on värittänyt myös hänen vapaa-aikaansa.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

EVIJÄRVELÄISELLE Päivi Kultalahdelle oli täysi yllätys, kun tasavallan presidentiltä saapui itsenäisyyspäivänä huomionosoitus: Suomen valkoisen ruusun ensimmäisen luokan mitali kultaristein.

–Ensimmäiselle onnittelijalle sanoinkin, ettei se varmaan minua tarkoita, koska Evijärvellä on muitakin samannimisiä. Kun työnantaja sitten vahvisti hakeneensa minulle tunnustusta, olin tietenkin iloinen ja kiitollinen, hän sanoo.

Kultalahti on työskennellyt kymmenen vuotta Aisapari ry:llä, erityisesti Kylille-hankkeessa sekä tiedotuksen parissa. Siitä hänet tunnetaan tämänkin lehden sivuilta.

Hän on ollut yhdistysten palveluksessa lähes koko työikänsä, ja järjestötoiminta on värittänyt myös hänen vapaa-aikaansa.

–Aisaparilla on parasta hyvä yhteishenki. On ollut hienoa seurata, kuinka yhteinen kehittämisyhdistys nivoo yhteen ison toiminta-alueen: Järviseudun, Kauhavan ja Lapuan.

Kun hän aiemmin teki töitä lähinnä järviseutulaisten kanssa, nykyisessä työssä ovat tulleet tutuiksi muutkin murrealueet ja niiden kansanluonteet.

–Pitäjien ja kylien omintakeisuus on rikkautta, jota kannattaa vaalia.

AISAPARIIN ovat sitoutuneet niin kunnat kuin muutkin alueen toimijat. Hanketoimintaa on jokaisessa pitäjässä ja vaikutukset ovat huikeat: yrityksiä, työpaikkoja, rakentamista ja palveluja. Kehittämishankkeilla luodaan uusia toimintamalleja ja haetaan vinkkejä kotimaan rajojen ulkopuoleltakin.

Kaudella 2014–2020 he ovat järjestäneet yli 500 tapahtumaa.

–Mittavin niistä taisi olla viime vuonna pidetty valtakunnallinen Lokaali-viikonloppu, johon osallistui pari sataa maaseudun kehittäjää ympäri Suomen.

Koronan vuoksi on tapahtumat nyt siirretty verkkoon. Esimerkiksi kyläelokuvafestivaalin finalisteja voi käydä äänestämässä Aisaparin YouTube-kanavalla ja virtuaalisia kyläkahviloita pidetään kerran kuussa Teams-sovelluksessa.

–Pandemia pakottaa ottamaan haltuun digitaaliset työkalut, ja se taitaa olla taudin lähes ainoa positiivinen piirre. Webinaareihin pystyy osallistumaan joka kolkasta. Sähköiset palvelut luovat asuinpaikasta riippumatonta tasa-arvoisuutta, kunhan työkalut ja taito saatetaan kaikkien ulottuville. Onneksi hankkeet auttavat siinäkin.

Positiivista on Kultalahden mielestä myös se, kuinka Aisaparin Leader-hankkeilla on viime vuosina rakennettu paljon opastettuja reittejä ja muita retkeilykohteita.

–Nyt ne ovat enemmän kuin tarpeeseen, kun sisätiloissa harrastaminen jää pakosta vähemmälle. Vinkiksi voisi mainita, että Leader Aisaparin Facebook-sivun ja Instagramin joulukalenterissa esitellään joka päivä mielenkiintoisia retkeilykohteita.

JÄRVISEUDULTA itsenäisyyspäivän kunniamerkkejä saivat myös evijärveläinen Matti Kuusisaari, evijärveläislähtöinen Jyrki Kujala, lappajärveläinen Arja Lehtola, soinilaiset Arto Lammi, Santra-Mari Salonen ja Arja Väliaho ja vimpeliläinen Raimo Murtoniemi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.