Moi suomalaiset

Olen koronavirus (tässä onneksi kuvitteellinen)! 

Kirjoitan teille kaikille fiiliksiäni tällä hetkellä. Säikähdin jo loppukesästä, että tähänkö minun vaellus ja leviäminen Suomessa loppuu. Teidän hallitus teki tosi vakuuttavaa työtä minun nitistämiseksi, mutta monet tahot valittelivat ja rajoituksia höllennettiin. Ihmeen monet lähtivät jopa ulkomaille. ”Jes”, ajattelin minä silloin. Ja sainkin aika hyvin taas jalansijaa teidän maassanne. 

Aina vaan tilanteeni paranee: Oli Black Friday ja ihmiset kasaantuivat krääsän perään. No, sehän minulle sopii paremminki ku hyvin. Jos jossain jaetaan ilmaisia ämpäreitä, voitte olla varmoja, että olen jonossa mukana leijumassa ilmassa. Jos et käytä maskia, minun on helppo tartuttaa sinut ja voin saada sinussa aikaan erittäin pahaa jälkeä! 

Ja taas olen tosi innoissani! Olin jo peloissani, kun oletin, että Suomessa ei taideta tänä talvena järjestää mitään talvikisoja. Mutta jes! Nytkin on kahdet suuret kisat ja pääsin tänne muualtakin maailmalta. Jo kisapaikalla olen innoissani, mutta sitten heilun ja tanssin ilmassa ja pinnoilla. Kun ihmiset kokoontuvat juhlimaan ja nauttimaan juomiaan, silloinhan maskit ovat pois ja juomien vaikutuksen alaisena nauretaan, jutellaan ja jopa lauletaan, antaen minulle vauhtia. 

Ihan vaan aattelin vielä ilmoittaa, että jos te kaikki kansalaiset pysytte nyt pääosin kotona ja oman perheen piirissä, en jaksa heilua täällä iänpäivän. 

Siis jos nyt rauhotutte, teillä on parempi mahdollisuus päästä minusta eroon! 

Jaa juttu: