Evijärven tekninen lautakunta 26.10.: Hyötykäyttöasemaa ei halutakaan enää siirtää pois nykyiseltä, väliaikaiseksi aiotulta paikaltaan

Julkaistu:

Kategoria:

,

EVIJÄRVEN tekninen lautakunta suunnittelee, että hyötykäyttöasemaa ei enää siirretäkään Pukkilantielle. Lautakunnan mielestä on järkevämpää pitää se pysyvästi nykyisellä, väliaikaiseksi aiotulla paikallaan Vattuahon teollisuusalueen laajennusosassa. 

Nykyinen paikka on käytännössä todettu hyväksi ja helppokäyttöiseksi, eikä sijainnista ole aiheutunut haittaa teollisuusalueen muulle käytölle.  

Hyötykäyttöaseman siirtäminen toistamiseen maksaisi myös enemmän (95 000 euroa) kuin maapohjan lunastaminen Evijärven teollisuus oy:ltä, jonka vuokralaisena asema tällä hetkellä on (36 500 euroa). 

HYÖTYKÄYTTÖASEMA sijaitsi alun perin Kärritien varrella Vattuahon teollisuusalueella. Teollisuusalueen yritysten toiveesta se päätettiin vuonna 2017 siirtää sieltä pois, koska hyötykäyttöasemalle pääsyä jonottavat autot peräkärryneineen aiheuttavat ongelmia varsinkin kuorma-autoille, jotka kuljettavat raaka-aineita tai valmiita tuotteita teollisuusalueen yrityksille tai niistä ulos. 

Kunta päätti silloin, että uusi asema rakennetaan Pukkilantielle, pururadan parkkipaikalta nuorisoseuran suuntaan. Suunnitelmasta seurasi kuitenkin valituskierre, jonka takia sitä ei päästy rakentamaan heti. Koska asema oli kuitenkin siirrettävä pikaisesti pois teollisuusalueen yritysten liikenteen tieltä, kunta siirsi sen väliaikaisesti teollisuusalueen laajennusosaan, kunnes Pukkilantielle rakentaminen onnistuisi. 

Siitä, hyväksytäänkö teknisen lautakunnan ehdotus aseman säilyttämisestä nykyisellä paikallaan, päättävät kunnanhallitus ja -valtuusto. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.