20-vuotias Mirzadeh julkaisee uutta musiikkia

ALAJÄRVELÄINEN dark metal -yhtye Mirzadeh on viettänyt lokakuussa aikaa studiossa ja julkaisee 1. tammikuuta Sauna EP:n, joka sisältää viisi uutta kappaletta. Kuluva vuosi on bändin 20. juhlavuosi ja senkin vuoksi faneille on haluttu tarjota jotain uutta.

Näillä näkymin uusi ep julkaistaan digitaalisena, eikä fyysiselle julkaisulle nähdä toistaiseksi tarvetta. Raskaan musiikin ystäviä tullaan hemmottelemaan myös kahdella singlejulkaisulla ja peräti kolmella musiikkivideolla, joista ensimmäinen julkaistaan marraskuun 19. päivänä.

Mirzadeh on koko uransa ajan korostanut synkässä musiikissaan suomalaisuutta, Kalevalaa sekä paikallishistoriaa ja laulukielenä englannin lisäksi bändi käyttää myös suomea. Julkaistava EP on jälleen   kyllästetty tutuilla elementeillä entistäkin syvällisemmin, silti pyrkien samalla tarjoamaan jotain uutta.

Menneinä vuosina Mirzadeh on keikkaillut harvakseltaan ympäri Suomea, julkaissut muun muassa kolme pitkäsoittoa sekä pari musiikkivideota, esimerkiksi kappaleesta Tuonelan lasten tanssi, joka on YouTubessa saavuttanut yli 270 000 katselukertaa. Takavuosina bändi menestyi myös valtakunnallisessa Rock-lyriikkakilpailussa ja on muun muassa julkaissut version yhdysvaltalaiselle levy-yhtiölle brittibändi Cradle Of Filthin kappaleesta Malice through the looking glass. Hetkittäin Mirzadeh on vaipunut viettämään myös hiljaiseloa, mutta missään vaiheessa ei yhtye ole ollut lopettamassa toimintaansa, vaan haluaa jatkaa sisukkaasti valitsemallaan tiellä!

Kokoonpanoon kuuluvat Fafner (rummut), Lues (basso), Shagul (kitara) ja Mirox (laulu ja kitara).

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.