Lakeaharjun kylätalo pyritään saamaan talveksi vesikaton alle

Vimpelin Lakeaharjulle nouseva kylätalo ennen maalaustalkoita. Talkootyön lisäksi tarvitaan yksityistä rahaa, jonka kerääminen on käynnistymässä. Kuva: Simo Metsäpelto

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Näillä näkymin tavoite saavutetaan, sillä hirsikehikko ja kattorakenteiden tukitorni ovat jo pystyssä, ja katon massiivisia kannatinliimapalkkeja aletaan nostella tuota pikaa paikoilleen. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, voidaan vesikatto asentaa jo lokakuun aikana.

Hanke Karstulan Lomakouheron mutterinmuotoisen tanssipaviljongin sekä huoltorakennuksen siirtämiseksi käynnistyi viime syksynä. Hankkeen kustannusarvio on 302 482 euroa, josta julkista tukea saadaan 226 860,75 euroa. Se jakaantuu valtion, EU:n ja kunnan kesken. Yksityistä rahaa tarvitaan 27 549,25 euroa ja vastikkeetonta työtä 48 071 euron arvosta.

–Talkootöitä eli vastikkeetonta työtä on tehty ahkerasti koko kesän, ja sen osuus rahoituksessa tulee täyttymään jo lähiaikoina. Rahoituksessa tarvitaan myös yksityistä rahaa, ja sen keräys on käynnistymässä. Yksinkertaisin keino on ilmoittautua kyläseuran kannatusjäseneksi ja maksaa kannatusjäsenmaksu, jonka suuruuden voi tässä tapauksessa itse päättää, toteaa Salmela.

Kyläseuran omistukseen ja hallintaan jäävää taloa voivat sen valmistuttua vuokrata eri toimijat ja yksityiset erilaisten tapahtumien järjestämiseen edullisesti.

–Siellä voidaan pitää esimerkiksi häitä, näyttelyitä, myyntitapahtumia, tansseja ja kirppareita. Toki kyläseura itsekin tulee järjestämään ainakin kesätapahtumia ja mahdollisesti muitakin juttuja.

Kylätalon vieressä olevaan huoltorakennukseen rakennetaan WC-tilat ja suihkut sekä keittiötiloja tapahtumien ruokahuoltoa varten. Suihkut ja wc:t tulevat kaikkien käyttöön, mutta kulujen kattamiseksi mietitään esimerkiksi puhelinsoitolla aukeavia lukkoja, jolloin kyläseuralle kilahtaa kolikko vesi-, sähkö- ja lämmityskustannusten kattamiseksi.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.