Kirja-arvostelu Christian Rönnbacka, Ruska

Christian Rönnbacka, Ruska (Bazaar)

Julkaistu:

Aihe:

Evijärveltä lähtöisin olevan Christian Rönnbackan uusi Antti Hautalehto-sarjan rikosromaani Ruska (Bazar) oli käsissäni tällä kertaa. Kirja on takuuvarmaa Rönnbackaa ensi lehdiltä lähtien. Rönnbackan Antti Hautalehto-sarjan ensimmäinen teos oli Operaatio Troijalainen (Bazar) vuodelta 2012. Antti Hautalehto on jäyhän Pohjalainen jääräpäinen poliisimies, joka toimii Porvoon poliisilaitoksella. Uusimmassa kirjassa valotetaan Antti Hautalehdon hahmon aikaisempiä vaiheita toisaalla kuin tutussa poliisitoimessa, tarina pyörähtää käyntiin Afrikan mantereella 2005.

Ruska alkaa hyvin kirjoitetulla prologilla ja jatkuu siitä nykypäiviin ilman suurempia aasinsiltoja. Kirjassa Antin Lomailusta ystävänsä Larsin kanssa ei tule mitään, ainakaan Antin suunnitelmien mukaisessa mittakaavassa. Lisäväriä tarinaan tuo erikoinen tehtävä, jossa Hautalehto määrätään lapsenlikaksi aasialaiselle miljardöörille ja hänen seurueelleen. Lupaavasti alkanut kullanhuuhdonta- ja kalastusretki kiinalaisten kanssa saa pian uuden käänteen, kun joukko palkkasotureita ilmestyy kuvioon mukaan pahat mielessään. Hautalehto ei selviä tälläkään kertaa seikkailusta kuivin jaloin -kohtsillään jo hurme huppelehtii kastellen kanervat Lapin kultamailla ja ukkoa kaatuu kuin eloviljaa konsanaan.

Vaan kuinka lopulta käy, löytyykö kultaa edes hampaan paikkojen verran, kuka joutuu Pyrkyrinpalstalle vai lähteekö Hautalehto keltaisella veneellä Pietarsaareen? Asia selviää vain lukemalla kirja.

Mainos

Rönnbackan uusin teos on tarkkaa ja verevää huumorin rikastamaa tekstiä, jota lukee mielellään.  Kirjailija on ottanut monista yksityiskohdista selvän, mikä lisää tarkkaavaisen lukijan lukunautintoa. Rivien välistä ja riveiltä on helppo havaita, että poliisin arki ja Lapin kultamaat ovat tuttuja kirjailija Rönnbackalle. Teos on kahdeksas Antti Hautalehto-sarjan kirja. Kirjaa on saatavana niteen lisäksi myös E-kirjana sekä Äänikirjana (kesto 8 tuntia 19 minuuttia) lukijana Ville Tiihonen.

Hannu F.E.Takala

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.