Joulu valaisee pihapiirin

Kati ja Kimmo Luoma-ahon joulupiha on kauniisti valaistu.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

–Naapuri kertoi, että ihmiset käyvät varta vasten katsomassa meidän jouluvaloja, ja sitten työkaverikin kertoi käyneensä. En ollut tiennyt, että ne kiinnostavat niin paljon, Kati hymähtää. –Kiva, jos ihmiset tykkäävät. Itsestä tuntuu, että piha on niin iso, ettei tämä määrä ole vielä paljon. Ja on varmasti niitäkin, joiden mielestä vähempikin riittäisi! –Eräs lapsiperhe käy joka ilta katsomassa, näkyisikö meidän pihalla tonttuja joulupukkia odotellessa, Kimmo kertoo.

Tänä vuonna uutta pihassa ovat riihen seinän koristeet ja isot valolyhdyt. Riihen joulukuusiaihioon ei löytynyt vihreää valosarjaa, mutta kolmella spray-maalikerroksella kirkkaista saatiin vihreät. –Ideoita vain tulee, ja Kimmo lähtee niihin mukaan, Kati naurahtaa. –Pakkohan se on, toteaa puoliso pilkahdus silmäkulmassa.

Erilaiset rakennus- ja tuunausprojektit verstaalla ovatkin pariskunnan yhteistä aikaa. Tänä syksynä on valmistunut jo useampia lyhtyjä, joista kaksi valaisee Luoma-ahojen pihaa. –Meillä on varastossa talon vanhoja ikkunoita, ja ehdotin, jos niistä kokeiltaisiin tehdä lyhtyjä. Kimmo tuli hetken päästä 90-senttisen ruudun kanssa. Olin ajatellut kyllä pienempää, mutta isoon lyhtyyn rakentui sitten tonttula. Kokeilimme myös kuusikulmaista, siitä tuli hieno, mutta siinä oli hirveä työ. –Työnjako menee yleensä niin, että emäntä maalaa ja laittaa valot, Kimmo kommentoi.

Kati on tehnyt itsekin, esimerkiksi lumitähdet ja sydämet kuvioleikkurilla filmivanerista. –Kun ne olivat valmiit, ne piti saada heti seinälle. Kimmo ei ollut kotona, joten otin tikapuut, poran käteen, ruuvit suuhun, valot toiseen käteen ja kiipesin ripustamaan. Tähdet olivat tosi painavat nostella!

Useat koristeet on tehty lähes täysin kierrätystavarasta tai omasta metsästä sahatusta puutavarasta.

Pihan alta on vedetty sähköjohto valoja varten. Valot vaativat myös huoltoa ja uusimista. Esimerkiksi ison kuusen valosarjojen vaihtamisessa meni tovi jos toinenkin, ennen kuin kaikki nippusiteet saatiin napsuteltua irti. Liittymän vieressä on joukko eläinfiguureita. Niiden tuotekehittelyssä on Katin mukaan toivomisen varaa. –Ne ovat tosi kevyitä, ja kaatuvat helposti, jolloin halkeavat. Osaa on liimailtu useaan otteeseen.

Mainos

Kesäisinkin Luoma-ahoilla on aina jokin projekti käynnissä. Kun takapihan oleskelualue oli saatu valmiiksi, viime kesänä Kimmo rakensi pojille tilavan puumajan terasseineen.

KATI Luoma-aho tunnustautuu jouluihmiseksi. Pihan valot sytytetään marraskuussa, osa ehkä jo lokakuulla. –Joka vuosi ajattelen, että nyt en vaihda jouluverhoja, mutta aina se fiilis tulee. Ensimmäinen joulukuuta laitan yleensä kotiin joulun, kuusen aatonaattona.

Tänä vuonna hän on toteuttanut sisälle kaksi uutta valaisinta henkareista.

Tuleville talville riittää pihapiirissä vielä tekemistä: Kati suunnittelee valoja isoon vaahteraan, joulukello-aiheisia valoja sekä katolle pukkia poroineen ja rekineen. –Ei kai tämä piha tule koskaan valmiiksi, Kati arvelee.

Onko jotain, mitä Luoma-ahojen pihassa ei tulla näkemään? –Kyllä sen huomaa itse, jos joku ei sovi miljööseen, Kimmo toteaa.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.