Komiat-orkesterin tie jatkuu Rantamajalta Luhurikkaan

Julkaistu:

Aihe:

KORTESJÄRVEN Rantamajalla kajahti juhannusta edeltävänä tiistaina, kun haitarivetoista tanssimusiikkia esittävä Komiat-orkesteri saapui Saarijärven kylään valloittamaan lavan. Yhtyeen soittajat ovat kotoisin Suomen länsirannikolta Etelä-Pohjanmaan sekä Varsinais-Suomen maakunnista. Orkesterin reipas haitarivetoinen musiikki ja vakuuttava solisti ovat keränneet mainetta ympäri Suomea.

Jäsenten mukaan keikkavuosi on sujunut tähän mennessä hyvin ja yleisö on löytänyt tiensä keikkatapahtumiin. Kuusikko piti alkuvuodesta kolmen kuukauden tauon, jolloin soittajat keskittyivät opiskeluihinsa. Tällä hetkellä orkesteri on hyvässä iskussa ja vakioyleisöäkin on jo alkanut muodostumaan.

–Kesä on täynnä keikkoja ja Suomea tulee kierrettyä ahkerasti ristiin ja rastiin. Välillä sattuu kaikenlaisia tilanteita, mutta niistä selvitään yleensä sopivalla tilannehuumorilla sekä pilkkeellä silmäkulmassa. Komioissa on jatkuvasti hyvä tekemisen meininki, orkesteri kommentoi kuluvaa keikkavuottaan.

KOMIAT-ORKESTERIN muodostumisen taustalla on monenlaisia tekijöitä. Jäsenet ovat soittaneet vuosien varrella yhdessä erilaisissa yhteyksissä ja osa soittajista on opiskellut samassa koulussa. Tällä hetkellä kaikki jäsenet opiskelevat myös keikkailun ohessa: osa opiskelee musiikkia ja toiset taas muita aloja korkeakouluissa.

–Alkusysäys orkesterin perustamiselle syntyi siitä, kun me Yläneen seudulta kotoisin olevat soittajat olimme pohdiskelleet huolella sellaisen tanssiorkesterin perustamista, jossa pääosassa olisivat rehti haitaripoljento ja reipas lavaesiintyminen. Mietittiin, että mistä löytäisimme hyvän haitaristin sekä solistit. Rantain kautta kuultiin, että Pohjanmaalla olisi erittäin hyvä haitaristi ja komea solisti. Sen jälkeen ei tehty muuta kuin soitettiin Yli-Sissalalle sekä Laukkoselle, että kiinnostaisiko lähteä meidän kanssamme kokeilemaan yhteissoittoa. Pidimme yhdet treenit kokeeksi ja treenien lomassa kahvipöydässä todettiin, että kyllä tällä porukalla kannattaa lähteä kokeilemaan keikkailua, kokoonpanon Yläneen osasto valottaa Komiat-orkesterin alkutaivalta.

ESIINTYMISKOKOONPANOSTA Aleksi Laukkonen sekä Aleksi Yli-Sissala ovat kotoisin Järviseudulta. Heistä Laukkoselle Rantamaja oli esiintymisympäristönä tuttu jo aikaisemmin. Muulle bändille vierailu kyseisellä lavalla oli ensimmäinen laatuaan. Seuraavaksi Komiat-orkesterin kiertue jatkuu juhannusaattona, jolloin esiintymispaikkana toimii Lapuan Tiistenjoella sijaitseva Luhurikan kesälava.

–Rantamaja on hieno tanssilava luonnonkauniilla paikalla järven rannalla ja lava on pidetty hyvässä kunnossa. Tästä keikkabussimme siirtyy Luhurikan lavalle perjantaiksi. Toivottavasti silloin kaikki hyvän haitaritanssimusiikin ystävät löytävät paikalle kuuntelemaan läheltä ja kaukaa, jäsenet ilmoittavat.

Komiat-orkesterin keikkakalenteri jatkuu tiiviinä läpi kesän. Parhaiten yhtyeen liikkeistä sekä keikoista pysyy kartalla seuraamalla orkesterin verkkosivuja.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.