Vedon junioritoiminnassa on mukana lähes 200 pelaajaa

Vimpelin Vedon junioritoiminnalle löytyy tukijoita lähialueelta.
Vimpelin Vedon junioritoiminnalle löytyy tukijoita lähialueelta.
Vimpelin Vedon junioritoiminnalle löytyy tukijoita lähialueelta.
Vimpelin Vedon junioritoiminnalle löytyy tukijoita lähialueelta.

VIMPELIN VEDON puheenjohtaja Jari Lakaniemi avasi Vedon juniorijoukkueiden sponsoriallekirjoitustilaisuuden ennen Vimpeli-Kouvola-peliä sunnuntaina. Hän kertoi lehdistölle ja sponsoreille toimintansa aloittavasta Vetoakatemiasta.

–Yleisesti lukiokoulutukseen hakijoiden määrä on vähentynyt, ikäluokat pienentyneet, ja lukiot pyrkivät nyt erikoistumaan ja tekemään yhteistyötä kolmannen sektorin kanssa, tässä tapauksessa urheiluseuran kanssa, toteaa Lakaniemi.

Urheiluseuran ja toisen asteen koulutusyhteistyön hyöty on myös se, että jotkut hakevat nuoriso- ja vapaa-aika- sekä liikunta-alalle. Toimimalla seurassa saa hyvää kokemusta esimerkiksi valmentajana tai vetäjänä. Liikunta-alalle tarvitaan osaajia.

PESÄPALLON harrastaminen Vimpelissä pyritään tekemään perheille mahdolliseksi monin keinoin.

–Vimpelissä jääkiekkoon ja jalkapalloon verrattuna pesäpallo on halvempi harrastus, mutta kulut ovat nousseet, kertoo Lakaniemi.

–Keskimääräinen hinta vuodelle on 120 euroa pelaajaa kohti., vähintään 70 euroa.  Sponsorirahaa on käytettävissä muun muassa varusteisiin, pelipukuihin, nuorten tuomarointeihin ja niin edelleen, kertoi Mikko Kivinen.

Mainos

–Vetäjätilanne katsotaan olevan seurassa hyvä, totesi Santeri Syynimaa.

–Junioreilla on lähtökohtaisesti pelejä 10–18. D- ja F-juniorit osallistuvat leireille. D-junioreissa tehdään yhteistyötä Alajärven Ankkurien kanssa.

Vetäjiä on vajaat 20. Junioritoiminnassa on mukana lähes 200 pelaajaa G-ikäisistä aina B-poikien joukkueeseen ja poikien superpesisjoukkueeseen (Veteli Pesis). Junioripelaajia pelaa myös miesten Suomensarjassa ja maakuntasarjassa.

–Sponsorointi on hyvin merkittävä asia nuorten hyvinvoinnin ja syrjäytymisen ennaltaehkäisyn kannalta, kiitti Lakaniemi sponsoreita.

Vimpelin Vedon junioreiden tukijat ovat 2024 Vimpelin Teollisuusmaalaus ja EePee (Pesisliikkari joukkue), Lions Club ja Nelimarkan Leipomo (E-tytöt), Järviseudun Peruna Oy , Atria ja K-market Veto( G-ikäiset), Rahtirollo ja Eurosteri (F-ikäiset), Ruukki Vimpelin OP ja Oma SP (E-pojat), MTY Velj. Herrala, Tikli Group, Vimpelin Listapalvelu (D-pojat), Seinäjoen Rengaskeskus, Rauta Pyhälahti ja Vimpelin Voima Oy (C-poikien joukkueet) ja Voima-asennus Oy, Keskustaksi (B-pojat, ykköspesis). Muut tukijat ovat Järviseutu, Vimpelin Apteekki, Vuoropari Oy ja Lasten- ja nuortenkoti Metsäkulma.

Lasse Pippola

Lue myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.