Kokoomuksen aluehallitusryhmä: Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallitus palautti palveluverkkoa koskevat pykälät valmisteluun

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti palauttaa valmisteluun palveluverkkoa koskevat päätökset. Esityksen teki Keskustan ryhmä, jota Kokoomus kannatti.
oplus_0
Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti palauttaa valmisteluun palveluverkkoa koskevat päätökset. Esityksen teki Keskustan ryhmä, jota Kokoomus kannatti.
oplus_0

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti palauttaa valmisteluun palveluverkkoa koskevat päätökset. Esityksen teki Keskustan ryhmä, jota Kokoomus kannatti. Ryhmien johto oli keskustellut asiasta hyvässä yhteistyössä ennalta. Asia vahvistettaneen aluevaltuuston kokouksessa tänään maanantaina, mikäli aluevaltuusto ei ota pykäliä käsittelyynsä.

Kokoomuksen aluehallitusryhmä on saanut valtavasti palautetta Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen tuleviin palveluverkkopäätöksiin liittyen. On käynyt selväksi, että hyvinvointialueella on parantamisen varaa osallistamisessa. Tämän vuoksi Kokoomus edellyttää, että palveluverkkopäätöksiin tulee osallistaa alueen asukkaita.

-Palveluverkkoon on suunnitteilla suuria muutoksia, jotka koskevat useita alueen asukkaita. Meidän tulee antaa mahdollisuus alueen asukkaiden kertoa mielipiteensä palveluverkkoon liittyen, linjaa aluehallituksen jäsen Kai Pöntinen.

Hallintolaki (41 §) ja laki hyvinvointialueista (29 §) edellyttää, että alueen asukkailla ja palvelujen käyttäjillä on oikeus osallistua ja vaikuttaa hyvinvointialueen toimintaan.

Yksinään osallisuus ei ollut syynä asian valmisteluun palautuksena.

-Palveluverkkopäätökset ovat kovia. Tarvitaan vahva selusta päättäjille ja varma tieto siitä, että kaikki päätöksentekoon tarvittava tieto vaikutusarviointeineen on käytettävissä ja oikein. Lisäaika tulee tarpeen, toteaa Pöntinen.

Lue lisää aiheesta

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.