Ennen maaseudun kesään kuuluivat oman pellon uudet perunat ja syksyyn uutispuuro. Syksyllä kokoonnuttiin yhteiselle aterialle kiitollisin mielin sadon suojelijaa kohtaan. Satoa on jälleen saatu – ja hyvä sato – niin pelloilta ja metsistä kuin puutarhoistakin, sanoo Vieno Maria Mäkelä Sopulan ompeluseurasta.
Sopulan perinneruokapäivä keräsi huhtikuussa satakunta ruokailijaa ja tällä kertaa emännät aikovat ahkeroida yhteisen ruokailun sadonkorjuun merkeissä. Ruuat valmistetaan paikallisista aineksista talkoilla ja tuotto käytetään Sopulan hyväksi.
Syksyn sadonkorjuuruokailu järjestetään Evijärven Vasikka-ahon Sopulassa sunnuntaina 2. marraskuuta kello 12–15. Ruokalistalla on lihaperunakeittoa, ropsua ja hilloa sekä kahvia marjapiirakan kera. Ruokailun hinta on 15 euroa henkilöltä ja ruokaa voi käydä ostamassa myös omiin astioihin kotiin vietäväksi. Ruoka saatavana myös gluteenittomana ja laktoosittomana.
Päivi Kultalahti
Lue myös:













