Lappajärven kunta osti Hotelli Kivitipun kiinteistön ja liiketoiminnan syksyllä 2024 ja silloin luvattiin palata Kivitipun jatkosuunnitelmiin tämän vuoden syyskuussa. Asiaa on käsitelty kunnassa ja päätöstä odotellaan lokakuun tietämillä.
Lappajärven kunnanvaltuuston puheenjohtaja Ville Ala-aho kertoo, että hotelliasia on ollut esillä valtuuston iltakoulussa. Kokous sai selvityksen hankkeen nykytilasta ja totesi, että hankkeen valmistelutyö jatkuu ja suunnitelma julkistetaan myöhemmin.
–Hyvään suuntaan ollaan menossa. Paikka on saatu auki ja pyörimään. Siitä iso hatunnosto toimijoille. Järviseutulaiset ovat löytäneet ravintolapalvelut. Hotellipalveluille lähtö tuli takamatkalta, koska omistus siirtyi vasta vuoden alkupuolella ja markkinointi on ollut hankalaa näin tiukalla aikataululla. Kaikki toimijat ovat tehneet työtä loistavasti, sanoo Ala-aho.
Ala-aho ei suostu kertomaan hankkeen sisällöstä. Vasta kun uusien yhteistyökumppanien, operaattoreiden, kanssa päästään sopimukseen ja nähdään, tarvitaanko investointeja, tulee asia kunnanhallituksen määrärahaesityksenä valtuustoon päätettäväksi.
Järviseutu tarvitsee matkailun veturia
Kivitipun hotelliliiketoiminnasta vastaava Lappajärven Loma-Golfin toimitusjohtaja Keijo Keskinen sanoo, että kesä meni mukavasti. Kesäkuussa oli kylmää ja sateista ja heinäkuussa tavattoman kuumaa. Silti asiakkaita oli liikkeellä.
Markkinointia tehtiin lähinnä sosiaalisessa mediassa, paikallisesti Järviseudun Sanomien Kesäseudussa ja laajan kuuluvuusalueen Järviradiossa.
Golfin pelaajat tarvitsivat hotellin palveluita, ja kesäaika on täynnä tapahtumia. Kesäteatteriin menijät löysivät myös hotelliin ja pesäpallo vetää alueelle yöpyjiä. Nämä asiakasryhmät yhdessä loivat hotellihuoneiden kysyntää.
–Syksyn tullen pitäisi olla myytävää sängyn ja ruuan lisäksi, erilaisia elämyksiä ja hyvinvointipalveluja. Olemme tehneet kunnalle esityksen, miten toimintaa meidän mielestämme pitäisi kehittää. Kunta sitten tekee päätökset.
Keskisen mielestä Loma-Golfille tärkeintä on, että Järviseudulla on toimiva matkailun veturi, jonka kautta saadaan näkyvyyttä ja kysyntää myös alueen muille palveluille.
Ravintolan ruoka maistui
Ravintolapuolesta vastaava Daniel´s Grillbarin yrittäjä Daniel Pakulla kertoo, että ruuasta saatiin pääasiassa hyvää asiakaspalautetta. Jopa Helsinkiä myöten kuulemma kiitettiin tarjottua ruokaa.
Yritys on kiinnostunut jatkamaan ravintolatoimintaa Kivitipussa, sanoo Pakulla. Hän ei vielä halua kommentoida tarkemmin, vaan jatkosta on keskusteltava lisää kunnan kanssa ja sopimusta olisi päivitettävä. Yrittäjän golf-ravintola puolestaan on jatkamassa siitä riippumatta, miten neuvottelut sujuvat Kivitipun ravintolatoiminnan suhteen.
Aino Alppinen

Lue myös:














