Mattilassa valmistaudutaan mobiiliajoihin

Vimpelissä Mattilan pihassa valmistaudutaan 48. Talwiajoihin Jyväskylässä. Juhani Mattila herkistää Volkkarin takajarruja pihamaalla.

Juhani Mattila Vimpelistä herkistää Volkswagenin jarruja pihamaallaan. Tarkoitus on osallistua tulevana lauantaina 26.3.2022 perinteisiin Keksi-Suomen mobilistien järjestämiin Talwiajoihin. Ajot järjestetään jo 48. kerran, joten pitkät ovat perinteet.

Ajoissa on kaksi eri lenkkiä, pidempi 120 kilometriä uudelle kalustolle ja 50 kilometriä, 1950 vuosimallia ja sitä vanhemmalle kalustolle. Reitti kulkee Laukaasta Keuruulle.

–Lähden tällä kertaan vuoden 1982 2D Volkswagen Polo Classicilla liikkeelle, Mattila toteaa remontin kesken. Poika Toni lähtee vuoden 1985 1,5 GL Datsun Sunnylla. Ajamme molemmat tuon 120 kilometrin lenkin, Mattila täsmentää.

Vanhempi Mattila starttaa lauantaina numerolla 96 ja nuorempi 87. Lähtö Laukaa (pitempi lenkki) lauantaina 26.3.2022 klo 9:30 Suolahdentie 255 osoitteesta (Riipisen tila). Lähdöt tapahtuvat minuutin aikaerolla. Lähtö Petäjävesi (lyhyempi 50 kilometriä) lauantaina 26.3.2022 klo 9:30 Kyläsepän pihasta Karikontie 1, lähdetään ryhmälähtönä.

Juhani Mattila edustaa Keski-Pohjanmaan Automobiilikerhoa.

Vanhin auto nyt ajettavissa ajoissa lähtölistan mukaan on 1924 Ford TT ja toiseksi vanhin Citroen B12 torpedo. Matkan alussa ja varrella on rastitehtäviä, joissa mitataan mobilistien autokunnan yleistietämystä ja automobiilitietämystä. Järviseudulle talwiajoista on voittoja tuon 47 vuoden aikana tullut muutamia kertoja.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.