30–40 karanteeniin Järvi-Pohjanmaalla

Julkaistu:

Aihe:

VIIME perjantain jälkeen Järvi-Pohjanmaalla on todettu kolme uutta koronatartuntaa.

Kaksi tartunnoista liittyvät Evijärvellä levinneeseen tartuntaketjuun ja yhden tartunnan lähde on vielä epävarma, kuitenkin Etelä-Pohjanmaalta tai lähialueelta. Järvi-Pohjanmaan alueella on todettu yhteensä 152 positiivista koronapotilasta koko epidemian aikana.

Myöhemmin koronapositiiviseksi osoittautuneita henkilöitä on liikkunut 30.7. kello 15–16 Lappajärven apteekissa ja 16–17 Lappajärven matkahuollossa/Koskikievarissa. Suu-nenäsuojus on ollut käytössä.

1.8. kello 18–20 myöhemmin koronapositiiviseksi todettuja henkilöitä on ollut Lappajärven S-marketissa. Suu-nenäsuojus oli käytössä.

2.8. koronapositiivisia on käynyt kello 10-12 Alajärven Tokmannissa ja Lidlissä, kello 12.30–15 Alvariinissa ja kello 14–15 Alajärven S-marketissa. Alvariinin-reissulla ei ollut käytössä maskia.

Noina ajankohtina asioimassa olleita pyydetään tarkkailemaan mahdollisia oireita ja tarvittaessa hakeutumaan koronatestiin. Ajanvaraus Alajärven flunssapoliklinikalle tehdään puhelinnumerosta 06 2412 7700.

Lisäksi yhden tautitapauksen johdosta Vimpelissä sijaitsevan asumispalveluyksikkö Venla ja Väinö -kodin henkilökuntaa ja asukkaita on asetettu yhteensä alle kymmenen henkilöä karanteeniin.

Tartunnanjäljitys ei ole vielä täysin valmis näiden uusien tapauksien osalta, joten tarvittaessa altistumispaikkoja päivitetään vielä myöhemmin. Yhteensä alueella on asetettu karanteeniin tai erityksiin noin 30–40 henkilöä.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.