Kolme uutta tartuntaa Järvi-Pohjanmaalla

Julkaistu:

Aihe:

JÄRVI-POHJANMAAN perusturvan alueella on tiistain 3.8. jälkeen todettu kolme uutta koronatartuntaa.

Kaksi tartunnoista on viime viikonloppuna todetun koronatapauksen jatkotartuntoja. Kyseiset henkilöt olivat jo karanteenissa.

Yksi tartunta on todetut lappajärveläisellä henkilöllä. Tartunnan alkuperää ei ole voitu varmuudella todeta. Viisi henkilöä on asetettu karanteeniin.

Henkilö on liikkunut tartuttavuusaikana seuraavissa paikoissa: perjantaina 30.7. Lappajärven apteekissa kello 15–16 välisenä aikana, perjantaina 30.7. Lappajärven matkahuollossa Koskikievarissa kello 16–17 ja sunnuntaina 1.8. Lappajärven S-marketissa kello 18–20. Hänellä oli käytössä suu-nenäsuojus.

Kyseisinä ajankohtina asioimassa olleita pyydetään tarkkailemaan mahdollisia oireita ja tarvittaessa hakeutumaan koronatestiin.

Ajanvaraus Alajärven flunssapoliklinikalle tehdään puhelinnumerosta 06 2412 7700.

JÄRVI-POHJANMAAN alueella on todettu yhteensä 149 positiivista koronapotilasta koko epidemian aikana. Tällä hetkellä 12 henkilöä on asetettu eristyksiin tai karanteeniin.

Koko maan heikentynyt koronatilanne alkaa selkeästi näkyä myös Järvi-Pohjanmaalla. Suu-nenäsuojusta kannattaa käyttää aina yleisissä sisä- ja ulkotiloissa, jos kahden metrin turvaväliä ei voi pitää.

Flunssaoireisena ei saa mennä työpaikalle, kouluun tai muualle asioimaan, eikä kannata tavata tuttavia.

Rokottamalla itsesi et joudu sairaalahoitoon yli 90 prosentin varmuudella, jos saat koronavirustartunnan.

Keskiviikkona 4.8. Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksessa Alajärvellä järjestettiin mahdollisuus koronarokotukseen ilman ajanvarausta. Rokotuspäivä herätti kiinnostusta, ja perusturva aikoo järjestää lähitulevaisuudessa lisää samantyyppisiä tilaisuuksia.

Rokotusaikoja on saatavilla hyvin myös hyvis.fi-palvelun kautta.

Jätä kommentti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA