Teatterikaravaani toivoo, että rahaa löytyy jatkossakin lasten teatterielämyksiin

Teatterikaravaanin Supermarsu-esitys perustuu Paula Norosen lastenkirjoihin.
Evijärven kirkonkylän ja Särkikylän koulun oppilaat pääsivät torstaina pitkästä aikaa näkemään liveteatteria, kun Teatterikaravaani-ryhmä toi koululle uuden sovituksensa Paula Norosen Supermarsu-hahmosta.

EVIJÄRVEN kirkonkylän ja Särkikylän koulun oppilaat pääsivät torstaina pitkästä aikaa näkemään liveteatteria.

Paula Norosen lastenkirjoista tuttu Supermarsu astui lavalle Teatterikaravaani-nimisen ryhmän uudessa sovituksessa. Siinä nuori Emilia saa supervoimia marsun purtua häntä.

Alakouluikäisille suunnatussa, vauhdikkaassa esityksessä oli 13 roolia ja kolme näyttelijää. Rooliasut vaihtuivat siis vikkelään.

–Se tuntui uppoavan hyvin näihin alakouluikäisiin, kun kyse oli heidän maailmastaan ja siellä oli tunnistettavia juttuja. Sitä on ollut hauskaa esittää, Laura Kivimäki Teatterikaravaani-ryhmästä kertoo. –Ja kun lapset eivät ole päässeet katsomaan esityksiä, niin huomasi kyllä — ja opettajatkin ovat sanoneet samaa — että he seurasivat esitystä todella tarkkaan.

TOISTA vuotta pyörivä Teatterikaravaani on seinäjokelaisten Kulttuuriyhdistys Koho -ammattiteatteriryhmän ja Laitakaupungin orkesterin yhteenliittymä.

Evijärvellä vierailleeseen kokoonpanoon kuuluivat Kivimäki, Virpi Aho ja Sami Silén. He kiertävät maakuntaa esittämässä lapsille ja nuorille suunnattua musiikkiteatteria.

Kyseessä on Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahaston tukema, kolmivuotinen hanke.

–Meillä on ideana tuoda lastenteatteria tänne maakuntaan niin, ettei maakunnasta tarvitse lähteä jonnekin Seinäjoen tai Vaasan teattereihin. Me kolme menemme sinne, missä yleisö on. Olemme siis tehokkaita ja mahdollistamme sen, että lapset saavat tasavertaisesti kulttuurielämyksiä, kertoo Kivimäki.

Hänellä, Aholla ja Silénillä oli ollut pitkästä aikaa käynnissä parin viikon mittainen keikkaputki, jonka aikana he olivat käyneet Evijärven lisäksi ainakin Alajärvellä ja Lapualla. Talvella he pääsivät koronan vuoksi tekemään vain muutaman esityksen.

–Kouluilta on tullut tosi paljon sellaista viestiä, että koko vuonna ei ole ollut mitään. Tuntuu, että olemme tosi tärkeällä asialla.

Samaa sanoo Evijärven kirjaston johtaja Merle Kupila.

–Kulttuuritapahtumiin osallistuminen on näinä pandemia-aikoina ollut vaikeaa, ja sen takia kirjasto halusi tarjota ilmaisen teatterielämyksen kaikille evijärveläisille 0.–4.-luokkalaisille, Kupila kertoo.

VIIME VUONNA Teatterikaravaanilla oli päiväkoti-ikäisille suunnattu esitys, Maukka ja Väykkä. Sen merkeissä käytiin muun muassa Lappajärvellä ja Kauhajoella. Ensi vuodeksi he kirjoittavat esityksen yläkouluikäisille.

–Tarkoituksena on käydä kaikki kunnat läpi tämän kolmen vuoden aikana, Kivimäki kertoo. –Ja sen jälkeen meillä on kolme esitystä, joita voimme myydä jatkossa vaikka maakunnan ulkopuolellekin. Supermarsun kanssakin ollaan lähdössä syksyllä Raumalle, jonne se ostettiin.

Kivimäki haluaa korostaa teatterielämysten merkitystä.

–Teatteri on livelaji, ei siitä mihinkään pääse. Sekä katsojalle että esiintyjille se live on se juttu. Nyt on ihanaa, kun on päästy esiintymään pitkästä aikaa ja tulee sitä vuorovaikutusta. Vaikka kaikenlaisia striimauksia voikin katsoa, ei se ole lopulta yhtään mitään verrattuna live-esiintymisiin, hän sanoo.

Hän toivoo, että tilaisuuksia esiintyä olisi jatkossakin.

–Toivon, että se ymmärretään myös päättävillä tahoilla, että rahaa löytyisi siihenkin, että lapsille tuodaan kouluihin esityksiä. Se on ihan yhtä lailla tärkeää kuin muutkin oheistoiminnat kouluissa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

MLL Evijärven paikallisyhdistys järjestää rahakeräyksen 1. lokakuuta 2023–31. joulukuuta 2023 välisenä aikana.

Joululahja-keräys 2023 Evijärvellä  

MLL EVIJÄRVEN paikallisyhdistys järjestää tänä vuonna Joululahja-keräyksen yhteistyössä perhekeskus Kaislan perhetyön, Evijärven neuvolan, opiskeluhuollon, varhaiskasvatuksen

MLL Evijärven paikallisyhdistys järjestää rahakeräyksen 1. lokakuuta 2023–31. joulukuuta 2023 välisenä aikana.

Joululahja-keräys 2023 Evijärvellä  

MLL EVIJÄRVEN paikallisyhdistys järjestää tänä vuonna Joululahja-keräyksen yhteistyössä perhekeskus Kaislan perhetyön, Evijärven neuvolan, opiskeluhuollon, varhaiskasvatuksen

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.