Onnintupa avataan vappuna Ritva Lindbergin taidenäyttelyn ja Arto Mellerin runojen merkeissä

Kulttuuriyhdistys Karikon muusikot Maija Perälä (koskettimet) ja Kaisa Perälä (laulu) harjoittelivat Maijan säveltämiä lauluja Arto Mellerin runoihin. Kuva: Tuija Ahola

Julkaistu:

VAPPUNA 1. toukokuuta avataan virallisesti Taide- ja kulttuurikeskus Onnintupa Lappajärven Nykälänniemellä. Samalla siellä aukeaa lappajärveläisen kuvataiteilija Ritva Lindbergin näyttely ”Näen, muistan”.

Tapahtuma aloitetaan kello 12, jolloin Kulttuuriyhdistys Karikon puheenjohtaja Katja Kujala esittää tervetulotoivotuksen. Projektipäällikkö Tuija Ahola kertoo Onnintupa-hankkeesta, Ritva Lindberg käyttää taiteilijan puheenvuoron ja Kaisa ja Maija Perälä esittävät musiikkia.

Lappajärveläislähtöisen Arto Mellerin runoja kuullaan lausuttuna ja laulettuna aina tasatunnein kello 13, 14 ja 15. Runoja lausuu Tuija Ahola ja laulaa Kaisa Perälä. Koskettimia ja saksofonia soittaa Maija Perälä. Ohjelmasetin on koostanut Katja Kujala.

–Yleisöllä on mahdollisuus jättää oma siveltimen jälkensä taide- ja kulttuurikeskuksen ensimmäiseen yhteisötaideteokseen, Onnintupa-projektia luotsaava Tuija Ahola kertoo.

Vappujuhla järjestetään koronaturvallisesti ulkona Onnintuvan pihamaalla. Ritva Lindbergin näyttely ja yhteisötaideteos ovat sisällä tuvassa, ja niihin voi tutustua pienissä ryhmissä.

Näyttely ”Näen, muistan” on avoinna 20. kesäkuuta saakka. Siihen voi tutustua torstaisin kello 12–19 ja lauantaisin 14–17, muulloin sopimuksesta.

TAIDE- ja kulttuurikeskus Onnintupa on Kulttuuriyhdistys Karikon hanke. Siinä kehitetään Lappajärven Nykälänniemen matkailualueella sijaitsevaan Onnintupaan taide- ja kulttuurikeskus, jonka toiminnan perustana on Green Art -toimintamalli.

Onnintuvalla tulevat näkymään erityisesti paikallinen osaaminen sekä paikallinen kulttuuri ja kulttuuriperintö. Hankkeessa suunnitellaan ja pilotoidaan erilaisia työpajoja, tilaisuuksia ja tapahtumia, kuten huoneteatteria, konsertteja, näyttelyjä, kulttuuriklubeja, taiteen pop up -toimintaa, tarinankerrontaa ja keskustelutilaisuuksia.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.