Vuoden kulttuuripalkinto Sivuluisurockille

Palkinto ja sen voittajat: Tenyo Tenev (vas.), Jussi Tuomaala ja Mikko Huhdanpää Juosvil Oy:stä sekä Sivuluisurockin ulkopuolinen tuottaja Jaakko Erkinheimo. Kuva: Maaria Koivula-Talkkari

Julkaistu:

Aihe:

KAUHAVAN elämänlaatulautakunta on myöntänyt kaupungin vuoden 2020 kulttuuripalkinnon Sivuluisurockille.

–Suuren suosion saavuttanut rock-tapahtuma toteutettiin jo toistamiseen ennakkoluulottomasti ja idearikkaasti. Se toi eturivin artisteja Kortesjärven keskustaan. Koronarajoitukset ja turvallisuus huomioitiin mallikkaasti, elämänlaatulautakunnan perusteluissa todetaan.

–Sivuluisurock on hyvä esimerkki siitä, kuinka kulttuuritapahtuma lisää alueen ihmisten välistä yhteishenkeä ja paikkakunnan vetovoimaa.

Kulttuuripalkinto jaetaan vuosittain kaupungin itsenäisyyspäiväjuhlassa. Sen saaja on ansioitunut jollakin kulttuurin alueella ja tehnyt Kauhavalle merkittävän kulttuuriteon. Itse palkinto on paikallisella taiteilijalla teetetty, joka vuosi erilainen uniikkitaideteos.

Valinnalla lautakunta halusi nostaa esiin myös kulttuurialan yritysten merkitystä alueella. Kauhavan kulttuuripalkinnon 2020 on valmistanut kauhavalainen taiteen kandidaatti, tekstiilisuunnittelija Leena Rissa.

Rissa tunnetaan naivistisista kangaskuoseistaan, ja kulttuuripalkintoteos edustaa samaa tyylilajia. Maalaus on toteutettu akryyliväreillä kierrätyspohjalle. Kehykset ovat vanhaa ladon hirttä.

Teos kuvaa sadunomaisesti jännitettä, joka yhä elää Kauhavan eri kaupunginosien välillä. Teoksessa on esillä myös Kauhavan kansallispuvun hamekangas.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.