Nyrkki: Kokoontumisrajoitukset näyttävät tehonneen toivotusti, eikä lisäohjeisiin katsottu olevan tarvetta

Julkaistu:

Aihe:

Etelä-Pohjanmaa on ollut STM:n kolmiportaisen luokittelun mukaisesti pandemian kiihtymisvaiheessa 27.11. lähtien. Tartuntojen kokonaismäärä on tällä hetkellä 358. Kahden viikon aikana uusia tapauksia on todettu 102 (ilmaantuvuus 52,8/100 000 asukasta) ja viimeisen viikon aikana 40 (ilmaantuvuus 20,7). Positiivisten näytteiden osuus on viimeisen viikon ajalta 1,1 %.

Nyrkin näkemyksen mukaan 21.12.2020 saakka voimassa olevat kiihtymisvaiheen suositukset ja aluehallintoviraston kokoontumisrajoitukset näyttävät tehonneen toivotusti, eikä lisäohjeisiin katsottu olevan tarvetta. Lasten ja nuorten harrastustoiminnan suositusten tulkinnassa korostettiin, että lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua, ensisijaisesti pienissä ryhmissä ja mahdollisuuksien mukaan ulkotiloissa. Suositus on, että samassa tilassa olisi samanaikaisesti enintään kymmenen huoltajaa tai muuta aikuista.

Seuraava tilannearvio tehdään Nyrkin kokouksessa 14.12.2020.  

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.