Etelä-Pohjanmaan on siirtynyt uudelleen epidemian kiihtymisvaiheeseen — kiihtymisvaiheen suositukset julkaistaan E-P:n sairaanhoitopiirin nettisivulla tänään kello 14

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä todettiin eilen torstaina kuusi uutta koronavirustartuntaa. Koronatartuntojen kokonaismäärä sairaanhoitopiirissä on 292. Valtaosa sairastuneista on ollut jo karanteenissa.

Keskussairaalassa on hoidettavana kuusi koronapotilasta ja alueen terveyskeskusten vuodeosastoilla neljä.

Covid-19-näytteitä on Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä otettu tähän mennessä kaikkiaan 47 790. Eilen tutkittiin 481 näytettä.

Viimeisen kahden viikon aikana on Etelä-Pohjanmaalla todettu 100 koronavirustapausta (ilmaantuvuus 52,8/100 000 asukasta). Viimeisen viikon aikaan todettuja tapauksia on 68 (ilmaantuvuus 35,2/100 000 asukasta).

Tänään kokoustanut alueellinen yhteistyöryhmä Nyrkki totesi Etelä-Pohjanmaan siirtyneen epidemian perustasolta uudelleen kiihtymisvaiheeseen. Edellisen kerran kiihtymisvaiheessa oltiin lokakuussa (5.–28.10.). Nyrkin tuolloin antamien määräaikaisten suositusten myötä tartuntatilanne alkoi rauhoittua, mutta paheni uudelleen 11.11., jolloin virus levisi Järvi-Pohjanmaan alueella ja aiheutti runsaasti myös joukkoaltistumisia.

Tartuntojen määrät ovat jälleen reilussa nousussa. Lokakuussa todettiin yhteensä 85 tartuntaa ja nyt marraskuun tähänastinen lukema on jo 121. Kiihtymisvaiheen yhtenä kriteerinä pidetään myös positiivisten näytteiden osuuden kasvua. Viimeisen viikon ajalta positiivisten näytteiden osuus on 2,2 %.

Nyrkin antamat kiihtymisvaiheen suositukset julkaistaan sairaanhoitopiirin nettisivulla tänään kello 14.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.