• Jussi Försti sai apurahaa kotiseutuelokuvan tekemiseen. Arkistokuva: Jussi Försti
  • Tomi Saarijärveltä nähdään kesällä jälleen Latoteatteri-elokuvafestivaali Kortesjärvellä. Arkistokuva.

Järviseutu-säätiö jakoi apurahaa muun muassa kirjojen, kotiseutuelokuvan ja murteella tuotetun terveysvalistuksen tekemiseen

JÄRVISEUTU-SÄÄTIÖ jakoi tämän vuoden apurahansa poikkeuksellisesti ilman juhlakokoontumista 26. marraskuuta.

Apurahat olivat haettavina syksyllä. Hakemuksia saapui 12.

Musiikkia varten apurahaa saivat Soinin soittokunta soitinten huoltamiseen sekä niin ikään soinilainen Timpurin roudarin äänitysstudion vuokraamiseen.

Lappajärvi-seuralle myönnettiin avustusta Ville Syrjälän valokuva-arkiston digitointiin. Evijärveläinen Leena Försti sai tukea runokirjan julkaisuun ja vimpeliläinen Veikko Leväniemi Tulipahan sanotuksi 2 -kirjan painatukseen. Suomen jääkärimuseon ystävät Kortesjärveltä saivat rahaa äänenvahvistimen hankintaan.

Taiteen ja elokuvan puolella kortesjärveläinen Tomi Saarijärvi sai apurahaa digitaiteen näyttelyn ja Latoteatteri-elokuvafestivaalien tuottamiseen. Evijärveläistä Jussi Förstiä päätettiin tukea kotiseutuelokuvan käsikirjoituksen tekemisessä.

Lisäksi lappajärveläinen Kiharusi ry sai vielä avustusta murteella tuotetun terveysvalistuksen tekemiseen.

SÄÄTIÖ toivoo lahjoituksia yrityksiltä, erilaisilta yhteisöiltä ja yksityisiltä, esimerkiksi testamenttilahjoituksia.

–Niin tulevaisuudessa voitaisiin entistä paremmin ja laajemmin tukea järviseutulaista taidetta, kulttuuria, kotiseututyötä ja tutkimusta niiden vaalimiseksi ja kehittämiseksi.

Jaa juttu: