Koronatartuntoja kouluilla ja Kultakämmenessä – Alajärven esi- ja perusopetus etäopetukseen kahdeksi viikoksi

Alajärven kaupungin alueella on todettu yhteensä 44 positiivista koronatartuntaa 14.-22.11.2020 välisenä aikana. Luku kasvoi eilisen tiedotteen jälkeen illalla viidellä tartunnalla ja tänään sunnuntaina kahdella tartunnalla. Alueena Alajärvi on pandemian kiihtymisvaiheessa, ja peruskoulut siirtyvät etäopetukseen 6. joulukuuta saakka, kertoo pandemiatyöryhmä tiedotteessaan.

Tartuntalähteet ovat hyvin tiedossa. Uudet tartunnat liittyvät Lehtimäen tartuntaryppääseen ja Kurikassa pelattuun jääkiekkoturnaukseen. Uusia tartuntoja on todettu Paavolan koulun, Alakylän koulun ja Vimpelin yhteiskoulun oppilailla. Valtaosa uusista tapauksista on todettu jo karanteenissa olevilla. Tartunnan saaneet on asetettu eristyksiin. Tällä hetkellä karanteeniin asetettuja altistuneita Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueella on noin 300. Altistuneissa on paljon ikäihmisiä sekä sosiaali-ja terveydenhuollon henkilös-töä. Altistuneiden jäljitystyö on edelleen kesken.

Kultakämmenen asumispalveluyksikössä on todettu kahdella asukkaalla positiivinen koronavirustartunta. Kaikki asumispalveluyksikön 40 asukasta on testattu ja testitulosten perusteella muilla asukkailla ei ole todettua koronavirusinfektiota. Kultakämmenen asukkaat ja osa henkilöstöstä on asetettu karanteeniin. Asumisyksikön toiminta pystytään turvaamaan. Tilanteen johdosta asumisyksikön vierailuun on asetettu rajoituksia.

Kaikki Alajärven ja Vimpelin varhaiskasvatuksen yksiköt ovat avoinna pois lukuen Koulumäen päiväkoti, joka on suljettu 6.12.2020 asti. Avoimen varhaiskasvatuksen toiminta on keskeytetty toistaiseksi. Alajärven kaupungin ja Vimpelin kunnan varhaiskasvatuksessa hyvitetään asiakasmaksut, mikäli huoltajat voivat järjestää lastensa hoidon itse.

Kaikki Alajärven ja Vimpelin esi- ja perusopetuksen yksiköt ja oppilaat siirtyvät etäopetukseen 23.11.2020 alkaen 6.12.2020 asti. Lisätietoa koulujen järjestelyistä löytyy Wilma-tiedotteista ja koulujen omilta sivuilta. Lähiopetuksen järjestäminen esioppilaille, 1-3 luokkien oppilaille ja erityisen tuen päätöksellä oleville oppilaille aloitetaan yksiköittäin heti, kun se on mahdollista ja oppilaiden turvallisuus lähiopetuksessa voidaan taata. Asiasta tiedotetaan myöhemmin. Etäopetuksen ruuan jakelua aloitetaan tiistaina 24.11.2020.

Alajärven ja Vimpelin lukio-opetus toteutetaan etäopiskeluna lukukauden loppuun. Syksyn ylioppilasjuhlat järjestetään kevään 2021 juhlien yhteydessä. Opiskelijoiden ruuan jakelu aloitetaan tiistaina 24.11.2020.

Alajärven musiikkiopisto ja kuvataidekoulu Eero jatkavat etäopetuksessa lukukauden loppuun. KansalaisopistoJärvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kaikki lähiopetus on keskeytetty 6.12.2020 asti.

Kirjastot aloittavat uloslainauksen omatoimikirjastoissa mahdollisimman pian. Tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin. Kirjastojen muut tilat avataan ja kirjastoauto aloittaa toimintansa 7.12.2020 alkaen.

Ulkoliikuntatilat ovat avoinna. Kaikki harrastus- ja vapaa-ajan toiminta Alajärven kaupungin ja Vimpelin kunnan sivistystoimen käytössä olevissatiloissa keskeytetään 6.12.2020 asti.

Nelimarkkamuseo on suljettuna 6.12.2020 asti.

On ensiarvoisen tärkeää, että kuntalaiset huolehtivat kaikissa tilanteissa hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, turvaväleistä sekä muistavat käyttää kasvomaskeja. Lisäksi on tärkeä huomioida muut aiemmin annetut alueelliset suositukset ja rajoitukset. Muistutamme myös Koronavilkun käytöstä, todetaan tiedotteessa.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.