Matintupa jatkaa sosiaalidemokraattien piirihallituksessa

Nykyisen puheenjohtajan Matias Mäkysen kausi jatkuu vielä ensi vuoden. Piirikokous valitsi yksimielisesti uudelleen piirin 1. varapuheenjohtajaksi Kari Kivinummen Ähtäristä ja 2. varapuheenjohtajaksi Emma Haapasaaren Kokkolasta. Kuva: Johanna Autio

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

Poliittisen tilannekatsauksen kokouksessa piti kuntaministeri Sirpa Paatero. Hän totesi, että koronapandemian myötä kiihtynyt digiloikka on varmasti tullut jäädäkseen. –Samoin matkustamiseen käytettävä aika tulee todennäköisesti vähenemään ja ihmiset voivat käyttää sen hyödyksi toisella tavalla. Vapautuvaa aikaa on mahdollista käyttää omaan hyvinvointiin, tai työn tekemiseen uudella tavalla. On kuitenkin muistettava, että sosiaalinen etäisyys myös haastaa meitä monella tavalla. Yksinäisyys, oman kodin turvattomuus ja pelko työ- tai harrasteyhteisön ulkopuolelle jäämisestä voivat lisääntyä, kun arjen rutiinit ovat rikkoutuneet. Siksi sekä julkisten toimijoiden, että työnantajien on kiinnitettävä koronatoimien lisäksi huomiota ihmisten jaksamiseen ja hyvinvointiin. Palveluja on pidettävä mahdollisuuksien mukaan tarjolla ja niitä on myös tarvittaessa lisättävä. Ihmisiä ei saa päästää tippumaan.

Paatero oli huolissaan erityisesti nuorten syrjäytymisestä.

Piirikokouksessa valittiin piirin varapuheenjohtajat poikkeuksellisesti kaksivuotiskauden sijaan vain vuodeksi. Vuonna 2021 koko piirin puheenjohtajisto valitaan samaan aikaisesti kaksivuotiskaudeksi. Nykyisen puheenjohtajan Matias Mäkysen kausi jatkuu vielä ensi vuoden. Piirikokous valitsi yksimielisesti uudelleen piirin 1. varapuheenjohtajaksi Kari Kivinummen Ähtäristä ja 2. varapuheenjohtajaksi Emma Haapasaaren Kokkolasta.

Piirihallituksen jäseniksi valittiin vuodeksi 2021 seuraavat: Jukka Harju (Laihia, uusi), Markku Lehtola (Seinäjoki), Terhi Leivo-Holmqvist (Pietarsaari), Kim Lindström (Lapua), Jukka Pekka Matintupa (Alajärvi), Matti Mustajärvi (Kaustinen), Sirkka Penttilä (Seinäjoki), Jari Renkola (Ilmajoki, uusi), Emilia Teerikangas (Kokkola, uusi) ja Piia Yli-Heikkuri (Vaasa). Piirihallituksen varajäseneksi valittiin Heikki Puskala (Teuva).

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.