Pistetili aukesi kauden avausottelussa

Entiset joukkuetoverit Anni Kujala ja Anna Peltola ottivat mittaa toisistaan illan Korisliiga-ottelussa.
VEDON naisten koripallokausi käynnistyi lauantaina kotiottelulla Tampereen Pyrintöä vastaan. Vääntö oli tasaista ja jännitys sekä joukkueiden vaihtopenkeillä että etänä ottelua seuranneiden kannattajien kotisohvilla säilyi loppuun saakka. Summerin soidessa taululle jäivät numerot 79–75 (19–20, 17–13, 23–16, 20–26).

Kahden joukkueiden keskinäisen harjoitusottelun perusteella Vedon valmentaja Jukka-Pekka Kujalalle oli selvää, mitä vastaan tulee: aggressiivisesti puolustava joukkue, joka pelaa sääntöjen rajamailla.

–Pyrintö aloitti hyvin, puolustuspäässä emme olleet hereillä. Siinä toisen jakson aikana kasvettiin peliin ja päästiin pieneen johtoonkin, hän kuvaili pelin alkua.

Kolmannessa jaksossa Veto siirtyi paikkapuolustukseen, mikä hyydytti Pyrinnön hyökkäyspeliä ja voitto tuli sen jakson aikana tehdyn piste-eron turvin.

–Lopussa heitettiin joka toinen vapaaheitto sisään, mikä riitti. Viime hetkillä oltiin väsyneitä ja huolimattomia. Youngin ja Clineyn neljä virhettä aiheuttivat meille hieman harmia.

Levypallot menivät ottelussa tasan. Pihla Jaatiselle merkittiin tehot 3 pistettä, 1 levypallo, 2 syöttöä, Minttu Isorannalle 4/2/0, Riikka Kujalalle 6/2/3, Anni Kujalalle 13/6/8, Doniah Clineylle 12/4/2, Destinee Youngille 24/11/2 ja Mariah Millerille 17/13/1. Vastustajan pistelinko oli Reetta-Sofia Tulkki (20).

Kujala oli tyytyväinen voittoon, ja iloitsi Adalmiina Syynimaan sekä Emilia Vörlinin pelattua ensimmäiset viralliset minuuttinsa naisten Korisliigassa.

–Pelin sisällä on tietenkin paljon asioita hiottavana. Työsarkaa on molemmissa päissä kenttää.

VIMPELIN Vedon kasvatti, 1994 syntynyt, takamiehenä Pyrinnössä pelaava Anna Peltola kertoi, että entiseen kotihalliin palaaminen oli kivaa, mutta ottelun pelaaminen suljetuin ovin harmitti.

–Tiesin, että omia tuttavia ja sukulaisia olisi tullut katsomaan peliä.

–Odotan, että kehitymme kauden aikana todella paljon: mukana on monia, jotka eivät ole ennen pelanneet liigaa. Kun olemme altavastaajia joka pelissä, on hienoa näyttää, että tällaisella joukkueella pärjää: useimmat pelaajat ovat Pyrinnön omia kasvatteja. Parannamme tästä, taistelemme joka pelissä emmekä aio olla sarjan viimeisiä, mitä kaikki epäilevät.

Omalta osaltaan hän toivoo, että pystyy toteuttamaan omaa rooliaan puolustuksessa niin, että pystyy haastamaan myös jenkkitakamiehiä, joita vastaan tulee.

–Ja kun on heittopaikka, käytän sen ja saan pallon sisään. Haluan todistaa itselleni, että voin pelata tätä sarjaa.

Viime kaudella Peltola ei pelannut missään, muuten hän on pelannut Tampereella siitä saakka kun lähti Vedosta 2016. Junioriaikoinaan hän pelasi Anni ja Riikka Kujalan kanssa.

–Onhan se erikoista pelata entisiä joukkuekavereita vastaan. Toisaalta, kun tuntee heidät hyvin, siitä on paljon hyötyä puolustuksessa. Riikalla oli pikku visiitti Tampereella toissakaudella, kun hän pelasi myös meidän kanssamme divaria, se oli kivaa. Muuten emme ole juuri lähtöni jälkeen olleet samoilla kentillä, totesi 18:43 pelannut Peltola, joka teki ottelussa kuusi pistettä.

SEURAAVAN ottelunsa Veto pelaa vieraissa Forssan Alkua vastaan 17. lokakuuta. –Siellä tulee vastaan erityyppinen joukkue. Omaa perustekemistä pitää pystyä parantamaan, koitetaan keksiä jotain jekkujakin heidän päänsä menoksi, naurahti Kujala.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.