Järvi-Pohjanmaan alueella ei tartuntoja tai altistuksia, mutta hygieniaa ja turvavälejä ei saa unohtaa

Julkaistu:

Aihe:

SUOMEN hallitus ryhtyi purkamaan koronarajoituksia suunnitellusti 1.8. alkaen. Valtakunnallisesti uusien koronatartuntojen määrä on kääntynyt kuitenkin uuteen nousuun. Tämän vuoksi hallitus ja viranomaiset seuraavat tiivisti tilannetta ja tekevät tarvittaessa uusia päätöksiä.

Järvi-Pohjanmaalla ei ole ilmennyt tartuntoja tai altistuksia kesän aikana, Järvi-Pohjanmaan perusturva tiedottaa. Järvi-Pohjanmaan perusturva ja sivistystoimi sekä Alajärven, Lappajärven ja Vimpelin kunnat muistuttavat kaikkia kuntalaisia huolehtimaan edelleen hyvästä yskimis- ja käsihygieniasta sekä turvaväleistä kaikissa tilanteissa.

–Järvi-Pohjanmaan perusturvan pandemiapoliklinikka toimii edelleen flunssa-oireisten potilaiden vastaanottotilana Alajärvellä, Järvi-Pohjanmaan pandemiajohtoryhmä muistuttaa. –Kiirevastaanoton ovet pidetään suljettuna ja terveyskeskuksen pääoven kautta tullaan vastaanotolle, laboratorioon ja röntgeniin. Vastaanotoille kannattaa tulla juuri ajallaan, ei huomattavasti aikaisemmin, koska se lisää mahdollista tartuntariskiä.

Terveyskeskuksen ja -asemien vastaanotoilla pyritään välttämään tarpeetonta asiointiaja yhteydenotot sekä ajanvaraukset tulee tehdä puhelimitse numerosta 06 2412 7700. Jos epäilee itsellään tai lähipiirissään koronatartuntaa, testin voi tehdä netissä osoitteessa www.omaolo.fi.

Akuuttiosastolle on oma sisäänkäyntinsä. Akuuttiosastolla vierailuista sovitaan joustavasti numerosta 06 2412 7777 ja vierailijoille annetaan suojaimet osastolle tulon yhteydessä. Vierailut sallitaan potilashuoneissa. Ympärivuorokautisen hoidonyksiköiden varsinaisiin asiakastiloihin pääsy rajataan edelleen pääsääntöisesti omaan henkilökuntaanhallituksen suosituksen mukaisesti. Suositus ei koske asiakkaalle välttämätöntä palvelua antavia kuten kuntoutustyöntekijöitä tai henkilökohtaisia avustajia.

–Iäkkäille ja muihin riskiryhmiin kuuluville asiakkaille tulee järjestää mahdollisuus turvallisesti tavata läheisiään esimerkiksi ulkona tai erillisissä tapaamistiloissa. Omainen (1-2) voi oireettomana ja suojattuna tavata läheistään asukkaan omassa huoneessa(1h) , jolloin omaisen tulee varata aika hoitajalta.

Saapuessa asumisyksikköön, hoitaja opastaa suojautumisessa ja ohjaa vieraan asukkaan omaan huoneeseen. Suojavarustetta ei saa huoneessa poistaa ja turvaväli tulee huomioida. Vierailun jälkeen asumisyksiköstä poistutaan pikaisesti ja vältetään muiden asukkaiden läheisyydeltä. Ohjeistus koskee myös saattohoidossa olevien omaisten vierailua, mutta tuntimäärä ei tuolloin ole niin rajallinen. Ikäihmisten lähiomaisille esitetään toive, että ikäihmisiin pidettäisiin yhteyttä puhelimitse tai muilla sähköisillä välineillä.

–Ikäihmisten kuntouttava päivätoiminta aloitetaan asteittain elo-syyskuun aikana turvaohjeita noudattaen. Suojautuminen, käsidesinfektio ja turvavälit huomioidaan kaikissa tilanteissa. Asiasta informoidaan suoraan asiakkaita.

Suun terveydenhuolto toimii tällä hetkellä normaalisti myös sivutoimipisteissä. Ajanvaraus aina puhelimitse keskitetystä ajanvarauksesta 06 2412 7560 tai käyttämällä sähköistä ajanvarausta www.hyvis.fi. Potilaita, joilla on yskää, flunssaa tai kuumetta, ei hoideta, vaan heidän on oltava yhteydessä keskitettyyn ajanvarausnumeroon ja siirrettävä vastaanottoaikaa eteenpäin. Mikäli potilaalla on akuuttia hammashoitoa vaativa vaiva sekä koronavirusinfektioon sopivia oireita, on potilaan oltava yhteydessä keskitettyyn ajanvarausnumeroon. Odotustiloissa on pidettävä mahdollisuuksien mukaan etäisyyttä muihin henkilöihin.

MIKÄLI Järvi-Pohjanmaan alueella asukkaat järjestävät perhejuhlia elokuun aikana, pandemiajohtoryhmä muistuttaa juhlien järjestäjiä minimoimaan riskin tartuntojen leviämiselle.

–On suositeltavaa järjestää paikka käsien puhdistukselle (käsidesinfektioliuos tai käsien pesu juhliin tullessa), ohjaamaan vieraita mahdollisuuksien mukaan ulkotiloihin sekä välttämään kättelyä ja muita lähikontakteja.

Kaupungin ja kuntien virastoissa pyritään välttämään tarpeetonta asiointia. Yhteydenotot pääsääntöisesti puhelimitse, sähköpostilla tai ajanvarauksella. Alajärven kaupungin virastot ovat suljettuina toistaiseksi 31.8. saakka.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.