Kaipaus

ERÄÄN kerran istuessani kahviossa mieleeni tuli ajatus kaipauksesta. Pöydässäni istui kaksi henkilöä. Raavaita miehiä. Kummallista kyllä. Yhtäkkiä huomasin, että miesten katseet olivat mietteliäinä. He katselivat ikään kuin jonnekin kaukaisuuteen elämän tarkoitusta miettien ja hapuillen. Aloin puhumaan heille ihmisen kaipauksesta. Tovin kuluttua huomasin, että toisen miehen silmiin oli tullut kyyneleet. Hän sanoi, ”Niin se on se kaipaus.”

Aika usein tänä aikana keskustelut kääntyvät hengellisiin asioihin. Mitä ystävä sinä kaipaat elämääsi? Me ihmiset kaipaamme aina jotakin uutta elämäämme. Ihminen kaipaa edesmenneitä rakkaita omaisiaan, puolisoa, ystävää. Joku kaipaa jotakin muuta, lomamatkaa jonnekin toiseen maahan, tai edes arpapelien tuomaa voittoa. Tämä toivomusten luettelo voi olla loputon.

Tässä ja levottomassa pahassa maailmassa ihminen kaipaa sisäistä rauhaa, syystä että kaikki tuntuu niin turvattomalta. Pelkona voi olla ilmastonmuutos, ja näyttää siltä, että tulevaisuudessa emme voi sodaltakaan välttyä. Kun kuulemme uutisia Lähi-Idästä ja maailmalta, elämme erilaisten luonnon mullistusten keskellä. Jossain tuli tuhoaa ja toisaalla hukutaan sateiden aiheuttamiin tulviin.

Raamattu, Jumalan Pyhä sana, kertoo ihmisen todellisesta kaipauksesta ja toivosta, joka voi täyttyä. Psalmi 42:1–3: ”Niin kuin peura halajaa vesipuroille, niin minun sieluni halajaa sinua Jumala.” Jokaisella luodulla ihmisellä on sisäinen kaipaus Jumalan yhteyteen, myönsimme sitä taikka emme. Saarnaajan kirja 3:11: ”Kaiken hän on tehnyt kauniisti aikanansa, iankaikkisuuden hän on pannut heidän sydämeensä.” Herra Jeesus Kristus, meidän Herramme, voi ainoastaan tyydyttää todellisen sydämemme kaipauksen. Sen olen itse saanut myös kokea ja omistaa. Tämän maailman tavarapöydät notkuvat kaikenlaista tarjousta ihmiselle. Loputon kuluttaminen, tavaran paljous ei koskaan voi tyydyttää ihmisen sisäistä kaipausta.

Rakas lukijani, kaipaatko sinäkin sisäistä lepoa ja rauhaa? Raamatun sana ilmoittaa, että kaikille jotka ottivat hänet, Jeesuksen, vastaan hän antoi heille voiman tulla Jumalan lapsiksi. Raamattu kattoo siitä, kuinka ihmiskunta pelkää sitä, mikä maanpiiriä kohtaa. Kaiken tämän keskellä ihminen voi omistaa sisäisen rauhan ja levon Jeesuksessa Kristuksessa. Rauhan ja turvallisuuden kaipuu on yksi ihmisen suurimmista kaipauksista. Psalmi 91:1–2: ”Joka korkeimman suojassa istuu ja kaikkivaltiaan varjossa yöpyy, se sanoo, ’Herra on minun turvani ja linnani’.” Tämän ovat monet aikojen saatossa saaneet kokea todeksi.

Siunattua kevään odotusta kaikille lukijoille. 

Anne-Marja Hietanen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.