Toivo Rajalasta mestaripelimanni

Lappajärveläiselle Toivo Rajalalle on myönnetty mestaripelimannin arvo Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla.

Uudet mestaripelimannit julkistettiin maanantaina 52. Kaustisen festivaalin avajaisjuhlassa monipuolisin perustein: Kauppias Toivo Rajala on armoitettu kuplettimies, mandoliininsoittaja ja viihdyttäjä, jonka ensimmäinen soitin lapsena oli kampa. Myöhemmin mukaan tulivat viulu, kaksirivinen haitari, huuliharppu ja mandoliini. Hänellä on ollut esimerkillinen asenne pelimannimusiikkia ja kansanlaulua kohtaan. Väsymätön esiintyminen ja hyvän mielen jakaminen ovat olleet Rajalan tavaramerkkejä. Tapio Rautavaara on aikoinaan rohkaissut jännittävää nuorta pelimannia: ”on vain yksi Toivo Rajala, joka laulaa niin kuin Toivo Rajala, sun muusta tarvii välittää”.

Jaa juttu: