Kukat koristavat nyt Vimpelin keskustaa

Siniset ja valkoiset kukat olivat amppelien lahjoittajien suosiossa. Kuvassa projektipäällikkö Teija Uitto-Kohonen.
VETOVOIMAA ja viihtyvyyttä Vimpeliin -hanke on toteuttanut Vimpelissä tänä vuonna monia viihtyvyyttä parantavia toimia, kuten keskustan ja Saarikentän siivoamispäivät. Leader Aisaparin rahoittamaa hanketta hallinnoi Vimpelin Yrittäjät ry, minkä lisäksi Vimpelin kunta on mukana hakkeessa omalla rahoitusosuudellaan.Hankkeen projektipäällikkönä työskentelee Teija Uitto-Kohonen.

Hankkeen tiimoilta käynnistyi Vimpelissä kesäkuun alussa myös Kukitetaan keskusta -haaste, jossa keskustan viihtyvyyttä haluttiin parantaa tuomalla sinne kukkia. Lopulta päädyttiin heinäseipäistä rakennettuihin kukkatelineisiin ja niihin ripustettuihin amppeleihin.

Ajatus heinäseipäistä virisi jo alkuvuodesta järjestetyssä työpajassa, jossa oli kuntalaisten lisäksi paikalla myös kunnan luottamus- ja virkahenkilöitä. 

–Siellä tuli esiin, että keskustaan haluttaisiin heinäseipäitä tuomaan kodikkuutta ja lämpöä. Niistä olisi haluttu rakentaa aita, mutta koska kiinteiden rakenteiden tekeminen on vähän haastavaa, niin siitä jalostui idea kukkatelineistä, Uitto-Kohonen kertoo.

Sitten ryhdyttiin tuumasta toimeen. Aiemmin keväällä Mikko Viitaniemeltä oli saatu lahjoituksena heinäseipäitä, joista Onni Luoma-aho rakensi kukka-amppeleille sopivia telineitä. Telineiden valmistuessa Uitto-Kohonen laittoi Vimpelin Facebook-ryhmään haasteen, jossa ihmisiä pyydettiin lahjoittamaan kukka-amppeleita keskustaa koristamaan. 

 –Laitoin ilmoituksen Facebook-ryhmään viime viikolla ja eilen kun vielä päivitin, että parista telineestä puuttuu amppeli, niin samana iltana tuli viesti ja soitto uusista lahjoituksista, Uitto-Kohonen kertoo, –Nyt on kaikki valmiit kukkatelineet saatu täytettyä.

KUKKATELINEITÄ löytyy tällä hetkellä 12-13 kappaletta Patruunantien varrelta aina kunnantalolta vanhalle postitalolle. Lahjoituksia otetaan vastaan vielä juhannusviikon alkuun asti. Koska lahjoituksia tuli odotettua enemmän, on kukkien kanssa jouduttu poikkeamaan alkuperäisestä suunnitelmasta:

–Heinäseipäitä on kyllä vielä ja niistä kasataan lisää kukkatelineitä, Uitto-Kohonen kertoo, –Kukkia tullaan sijoittamaan tienvarsien lisäksi vielä Lukkarinpuistoon.

Kukkien joukossa on miljoonakelloja, lobelioita ja petunioita.

–Ajatuksena oli hankkia sellaisia kukkia, joita ei tarvitse hirveästi nyppiä, Uitto-Kohonen kertoo, –Sellaisia, jotka pärjäävät hyvällä kastelulla.

Kukista huolehtivat ne, kenen lähelle kukat on sijoitettu. Keskustan asukkaiden lisäksi kukkia hoitavat myös ne yrittäjät, joiden omistamien yritysten pihaan kukkatelineitä on asetettu.

–Koko Vetovoimaa ja viihtyvyyttä -hankkeen ideana onkin ollut, että kaikki kuntalaiset osallistuvat yhdessä viihtyvyyden parantamiseen, Uitto-Kohonen huomauttaa, – Ihmiset ymmärtävät hyvin kunnan rajalliset resurssit ja haluavat kantaa oman kortensa kekoon. Tällaiseen hankkeeseen osallistuminen kertoo siitä, että halutaan jakaa hyvää.

LAHJOITTAJIEN itsensä päätettäväksi jätettiin myös kukkien väri. 

 –Joukossa on värikkäitäkin kukkia, mutta aika paljon kyllä tuli sinisiä ja valkoisia kukkia, Uitto-Kohonen kertoo hymyillen.

Eikä se tietysti ole ihme: onhan sinivalkoisissa pelaava Vimpelin Veto vahva osa koko kunnan brändiä ja identiteettiä.

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.