Mahtikuusi kaadettiin Lappajärven Itäkylässä 

Vuosirenkaiden perusteella kuusen iäksi arvioitiin noin 170 vuotta.
Vuosirenkaiden perusteella kuusen iäksi arvioitiin noin 170 vuotta.

ITÄKYLÄLÄISEN Aatos Alatalon pihapiirissä kaadettiin hiljattain varsin komeaksi kasvanut vanha kuusi. Vuosirenkaiden perusteella Alatalo arvioi kuusen iäksi noin 170 vuotta. Pituutta puuvanhukselle oli kertynyt kolmisenkymmentä metriä ja kannon halkaisijaksi mitattiin 1,30 metriä.  

−Tietoni mukaan kuusi oli aikanaan tarkoitettu tuulimyllyn keskipuuksi. Nyt se piti poistaa, jotta se ei kaatuisi talon päälle, kun ympäröivät puut on kaadettu. Kuusi oli varsin terve, hieman lahoa oli nähtävissä keskiosassa, kertoi Alatalo. 

Mainos

Kuusta kaatamismielessä kävi katsomassa useampikin henkilö. Urakkaan ryhtyi lopulta vimpeliläinen Ville Kärki.  

Jatkojalostus kuuselle on jo tiedossa, sillä ITE-taiteilija Tapio Autio on noutanut järeän rungon, josta syntynee puuveistos jos toinenkin. 

Kuvan komeasta kuusesta on ottanut Heino Kuoppala.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.