Haaveista tuli totta − Heppahaaveilijat Ry järjestää hevostoimintaa kaiken ikäisille

Haflinger-ruuna Martti hamuilee herkkuja Tatjaana Halosen kädestä. Vieressä Elina Vainio ja taustalla suomenhevostamma Kara.

Julkaistu:

Kategoria:

,

RANTAKYLÄNTIEN varrella Vimpelissä on useita yksityisiä hevostalleja, joista yksi sijaitsee tien alkupäässä. Hevosten ja ponien lisäksi tallilla majailee muutama kuukausi sitten perustettu yhdistys Heppahaaveilijat Ry, joka on vuokrannut tallin käyttöönsä.

Yhdistys syntyi tarpeesta järjestää hevosharrastusmahdollisuuksia lapsille ja nuorille, kertovat Elina Vainio ja Tatjaana Halonen. Idea yhdistyksestä tuli syksyllä Vimpelin vapaa-aikatoimen kanssa yhteistyössä järjestetystä heppakerhosta. Sen kaltaiselle toiminnalle tuntui olevan tilausta. Sekä Halosella että Vainiolla on nuoruuden hevosharrastustaustaa.

Kipinä lajin pariin syttyi molemmilla uudestaan pidemmän tauon jälkeen. Naiset ovat myös työkavereita ja Vainio mainitseekin, että yhteisen hevosen hankinta tuli puheeksi kerran yövuoron aikana. Haflinger-ruuna Martti hankittiin reilut kaksi vuotta sitten ja vuoden päästä siitä tuli suomenhevostamma Kara. Vainio omistaa myös tyttärelleen hankkimansa saksanratsuponi Dalin, joka on niin ikään yhdistyksen käytössä. Yhdistys vuokraa tarpeen mukaan myös kahta yksityisomistuksessa olevaa ponia, joten yhteensä käytettävissä on parhaimmillaan viisi hevosta.

HEVOSTEN kanssa toimimisessa ratsastus on vain pieni osa harrastusta; paljon aikaa kuluu kaikkeen muuhun, mitä hevosten pitoon kuuluu.

−Hevosharrastus on ennemminkin elämäntapa kuin pelkkä harrastus, muotoilee Halonen.

Vainio on samoilla linjoilla.

−Tällainen elämäntapa sopii, jos tykkää tehdä paljon töitä. Ei tarvitse keksiä muita harrastuksia.

Naiset laativat viikkotyölistan aina sunnuntaisin ja jakavat tallityövuorot keskenään. Tarvittaessa he saavat myös muilta apua talliaskareisiin. Vainiolla on kolme lasta ja Halosella kaksi, joten usein lapset ovat myös mukana tallilla ja osallistuvat puuhiin taitojensa mukaan.

HEPPAHAAVEILIJAT RY tarjoaa tallilla hevosenhoitoa, ratsastusta ja kärryajelua kaiken ikäisille. Myös talutusratsastus, kaverisynttärit, polttarit ja muut hevosaiheiset puuhat ovat ohjelmistossa.  Tulevalle hiihtolomaviikolle on suunnitteilla heppakerhopäiviä eri ikäisille lapsille, 5−6-vuotiaista kouluikäisiin.

− Myös muita tapahtumia on tarkoitus jatkossa järjestää, mahdollisesti yhteistyönä muiden järjestöjen kanssa, kertoo Vainio. Heppahaaveilijat Ry:llä on omat Facebook-sivut, joilta saa tietoa tallin tapahtumista.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.