Helmi-Leena sai söpön pikkusiskon

Savolan perhe sai Lappajärven vuoden ensimmäisen vauvan. Krista-äiti sylissään ”Hilla”, vieressä Helmi-Leena, Onni sekä Jarkko-isä sylissään Otto. Pian 16 vuotta täyttävä pointteri Kira on tottunut lapsiperheen melskeeseen.
Lappajärvellä vuoden ensimmäisenä vauvana päivänvalon näki Krista ja Jarkko Savolan tytär. 4. tammikuuta syntyi 50 senttimetrin pituinen ja 3 692 gramman painoinen tyttö, lempinimeltään ”Hilla”. Hän on Lappajärven Itäkylässä asuvan perheen neljäs lapsi.

LAPPAJÄRVELLÄ vuoden ensimmäisenä vauvana päivänvalon näki Krista ja Jarkko Savolan tytär. 4. tammikuuta syntyi 50 senttimetrin pituinen ja 3 692 gramman painoinen tyttö, lempinimeltään ”Hilla”. Hän on Lappajärven Itäkylässä asuvan perheen neljäs lapsi.

–Aina raskaus on yhtä jännittävää. Yksi jännitysmomentti oli sekin, että kumman vuoden puolella hän syntyy, kun laskettu aika oli 2.1., Krista Savola kertoo.

Synnytys sujui mukavasti kahdessa ja puolessa tunnissa kivan kätilön avustuksella. Odotusaikanakaan ei ollut suuria ongelmia, ja Krista osasi suhtautua raskauteen rennommin kolminkertaisen kokemuksen takia.

–Meillä on ihana neuvolasysteemi. Sieltä saa aina neuvoja ja apua, jos joku asia huolettaa.

9-VUOTIAS Helmi-Leena on ollut innostunut uudesta perheenjäsenestä.

–Kivaa, kun tuli pikkusisko. Se oli vastasyntyneenä tosi söpön näköinen.

Helmi-Leena ja veljet Onni (7) ja Otto (3) kantoivat pikkusiskolle kasan pehmoleluja, kun hän tuli sairaalasta kotiin.

–Vauvaa ei paljon niiden alta näkynyt, äiti nauraa.

Sairaalassa vauva säikkyi ja heräili äänten, esimerkiksi ovien kolahtamisten takia. Kotiuduttuaan hän alkoi nukkua paremmin.

–Vaikka pojat pitävät kovaa ääntä, pelaavat jalkapalloa ynnä muuta, hän ei herää päiväuniltaan. Ei ”Hillakaan” varmasti hiljaiseksi tulee jäämään, sen verran ääntä hänestä välillä lähtee, Krista tuumii.

NUKKUMISRYTMIÄ vielä vähän haetaan, mutta ”Hilla” uinuu jo kolmenkin tunnin pätkiä. Haastattelua edeltävänä päivänä Krista oli kolmen tunnin lumikenkäpatikalla ystävänsä kanssa, joten vastuu vauvasta jäi Jarkko-isälle.

–Kyllä se sujuu jo rutiinilla neljännen lapsen kohdalla, Jarkko toteaa.

Jarkon Seinäjoella asuvat vanhemmat viettävät usein aikaa lähistöllä sijaitsevalla mökillään ja ovat apuna lasten hoidossa.

”Hillan” lopullinen nimi selviää helmikuussa. Lempinimessä on vihiä tulevasta nimestä, mutta nimen tietävät toistaiseksi vain vanhemmat ja Helmi-Leena, Krista paljastaa.

–Kaikkien lasten nimet ovat suvusta, me tykätään vanhoista nimistä.

Anne Savela

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.