Koronarokotusten ajanvaraus auki nyt kaikille riskiryhmäläisille Kauhavalla ja Evijärvellä

Julkaistu:

Aihe:

Koronarokotteiden saatavuus on tällä hetkellä hyvä, joten Kaksineuvoisessa päästään laajentamaan riskiryhmiin kuuluvien rokotuksia. Tiistaista 20.4. lähtien ajan koronarokotukseen voivat varata kaikki vuosina 1957–2005 syntyneet joko riskiryhmään 1 tai 2 kuuluvat henkilöt.

Lisäksi ikänsä puolesta ajan rokotukseen voivat varata kaikki 1956 tai sitä aiemmin syntyneet.

THL:n määritelmän mukaisesti riskiryhmä 1:een kuuluvat ne henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila: Elinsiirto tai kantasolusiirto; aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti; vaikea puolustusjärjestelmän häiriö; vaikea krooninen munuaissairaus; vaikea krooninen keuhkosairaus; lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes; tai Downin oireyhtymä (16 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat). 

Riskiryhmä 2:een puolestaan kuuluvat ne henkilöt, joilla on vaikealle koronavirustaudille altistava sairaus tai tila: Jatkuvaa lääkitystä vaativa astma; vaikea sydänsairaus, muun muassa sydämen vajaatoiminta (ei kuitenkaan pelkkä verenpainetauti); aivohalvaus tai muu hengitystä haittaava neurologinen sairaus tai tila; immuunipuolustusta heikentävä lääkehoito autoimmuunisairauteen; vaikea krooninen maksasairaus; tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta; vaikea tai keskivaikea uniapnea; psykoosisairaus; tai sairaalloinen lihavuus (painoindeksi yli 40).

Kätevimmin ajan koronarokotukseen voi varata netissä Hyvis.fi-sivustolla. Tällä hetkellä tuleville viikoille on vielä vapaita aikoja tarjolla. 

Mainos

Ohje nettiajanvarauksen tekemiseen löytyy Kaksineuvoisen verkkosivuilta. 

Nettiajanvaraukseen avataan uusia rokotusaikoja sitä mukaa, kun varmistus saapuvista rokote-eristä saadaan. Mikäli kaikki ajat ovat hetkellisesti täynnä, ajanvaraussivustolla kannattaa käydä tarkistamassa tilanne säännöllisesti.

Mikäli asiakkaalla ei ole mahdollisuutta käyttää internetiä, ajan koronarokotukseen voi varata myös puhelimitse.

Puhelinnumero vuonna 1946 tai sitä aiemmin syntyneille on 06 2412 4545. Vuosina 1947–1956 syntyneet 06 2412 4551. Riskiryhmään 1:een kuuluvat vuosina 1957–2005 syntyneet 06 2412 4551. Riskiryhmään 2:een kuuluvat vuosina 1957–2005 syntyneet 06 2412 4545.

Ajanvarausnumeroon soitettaessa soittajan numero tallentuu takaisinsoittojonoon. Mikäli asiakas on soittanut matkapuhelinnumerosta, hän saa tekstiviestivahvistuksen numeron tallentumisesta. Kuntayhtymän työntekijä soittaa asiakkaalle takaisin, kun tulevien rokote-erien saatavuus varmistuu ja rokoteaikoja on avoinna. 

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.