Lappajärven nuorisoseura hakee yhteistyöstä apua talousahdinkoon

LAPPAJÄRVEN kirkonkylän nuorisoseura on tilanteessa, jossa apua taloudelliseen ahdinkoon ja toiminnan hiipumiseen toimijoiden vähetessä haetaan yhteistyöstä muiden yhdistysten ja yhteisöjen kanssa. 

Seuran johtokunta on tunnustellut yhteistyömahdollisuuksia muiden paikkakunnalla toimivien yhdistysten suuntaan. Mukaan yhteistyökuvioihin on saatu 110-vuotisjuhlaansa viettävä Lappajärven Veikot. Veikkojen juhlavuoden tapahtumista osa on tarkoitus toteuttaa nuorisoseuran tiloissa. LaVen ja NS:n yhteistyöllä on vankat juurensa jo vuosikymmenien takana, jolloin nuorisoseuralla nähtiin muun muassa painiotteluja. 

NS:n johtokunnan näkemys Lappajärven Nuorisoseurantalon tulevaisuudesta on yhdistysten talo, paikkakunnan järjestöjen ja muiden toimijoiden yhteisessä käytössä oleva tila. Eri toimijat jakaisivat keskenään niin tilojen käyttöoikeutta kuin vastuuta kiinteistön kuluista ja kunnossapidosta. 

Kookkaan, vanhan rakennuksen ylläpito on käymässä seuralle ylivoimaiseksi. Viimeinen vaihtoehtomme on myydä talo tontteineen. Tämä vaihtoehto tuntuu raskaalta, ja kaikki keinot katsotaan sitä ennen. Seurantalo on monille rakkaiden muistojen paikka, ja se voisi olla koko kylän yhteinen olohuone tulevaisuudessakin. Tarvitsemme vain leveämpiä hartioita: lisää jäseniä ja useampia toimijoita saman katon alle. 

Koronapandemia on kaventanut toimintamahdollisuuksiamme ja vaikeuttanut talousahdinkoamme. Ensi sunnuntaina 18. huhtikuuta kokoonnumme heti aamukymmeneltä seurantalolle pohtimaan, mitä voimme tehdä koronasta huolimatta ja varsinkin koronaviruksen vaaran vähitellen väistyessä. Ideoimme muun muassa toimintaa tulevalle kesälle. 

Lappajärven nuorisoseuran johtokunnasta Mirkku Halonen 

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Artikkelit vuosittain

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.