Ankkurit pohtii strategiaa tulevaan

Nestori Yli-Sissala, Risto Ojanperä ja Mikael Penninkangas Kitrolla. Arkistokuva.

Julkaistu:

Kategoria:

,

Aihe:

ANKKURIT hävisi pudotuspelisarjan Siilinjärveä vastaan otteluin 3–1, vaikka taistelikin viimeisessä ottelussa torstaina voitosta aina kotiutuslyöntien toiseen kierrokseen saakka. Näin ollen se putoaa Ykköspesikseen, josta nousi pääsarjatasolle 2011. Manse PP:n lunasti paikkansa Superpesiksessä voittamalla Ykkösen runkosarjan. Siilinjärvi puolestaan jatkaa karsimista Ykköspesiksen toiseksi tullutta Oulua vastaan.

SiiPen pelinjohtaja Perttu Westersund totesi kentällä olleen vanhan liiton hurmosmeininkiä: alajärveläisten lisäksi Kitrolla oli vierasjoukkueen äänekäs kannatusjoukko ja yhteensä 1 739 katsojaa.

–Urheilua kovimmillaan. Sarja oli rehti ja kova, pelattiin ilman lässyttämistä ja suukopua, luonnehti Ankkureiden pelinjohtaja Risto Ojanperä viimeisen ottelun jälkeen. Hän totesi, ettei homma kaatunut yksittäisiin virheisiin, ja kehui pelaajien hienoa nousua kahdessa viimeisessä ottelussa. –Hyvin lähellä oli sarjan jatkuminenkin. Ykkössarja kutsuu, se on kova paikka meille.

PESÄPALLOJAOSTON puheenjohtaja ja Ankkureiden markkinointipäällikkö Jouko Salmenautio totesi Superista putoamisen olevan reippaanlainen pettymys. Pelaajat pääsivät pelien jälkeen ansaitulle kesälomalle, mutta seuraorganisaatio käärii hihat ja aloittaa jatkon suunnittelun. Salmenautiolla oli suunnitelmissa soittokierros pääyhteistyökumppaneille, ja keskiviikkona jaosto päättää tulevaisuuden suuntaviivoista. –Päätös tehdään, pyritäänkö Superiin takaisin heti vai hetken päästä. Se tarkoittaa kahta ihan eri asiaa. Päätökset on tehtävä järki-, ei tunneperusteella. Nousu vaatii hyvän joukkueen.

Ankkureiden Superpesis-joukkueen pelaajasopimukset purkaantuvat sarjavaihdoksen myötä. –Pelaajabudjetti tulee jonkin verran tippumaan.

JUNIORIPUOLI on seurassa kuluvalla kaudella ollut parempi kuin aikoihin. B-pojat kamppailevat pian pääsystä SM-finaaleihin voitettuaan Joensuun puolivälierissä suoraan 2–0. Tähän joukkueeseen pohjautuvalla rungolla on pelattu lisäksi Suomi-sarjaa sekä A- Superia. –Moni kaveri on saanut rajusti peliaikaa ja kovaa kokemusta. Pari kaveria on päässyt miesten Superin peleihin, ja ensi vuonna sieltä nostettaneen pari lisää Ykköstä pelaamaan. Heillä on tulevaisuutta pesäpallon parissa, jos innostusta ja harrastuneisuutta riittää.

Salmenautio toteaa, että nuorten lisäksi omasta vanhemmasta kaartista tulisi myös saada pidettyä kiinni. –Iskukykyinen joukkue saadaan liikkeelle, oli strategia sitten mikä hyvänsä.

MYÖS seuraorganisaatioon on tulossa muutoksia, joista tiedotetaan lähiaikoina.

–Jos tällä viikolla kannustettaisiin Vimpeliä, Salmenautio lähettää terveiset Ankkureiden väelle.

Jätä kommentti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.