Kristuksen sovitustyö on tarjolla jokaiselle

Hannu Taipale.
Hannu Taipale.
Hannu Taipale.
Hannu Taipale.

PÄÄSIÄISEN ja sitä edeltävän hiljaisen viikon aikana kristikunta haluaa pitää esillä uskonsa keskeisimpiä asioita. Kirjeessään korinttilaisille apostoli Paavali kiteyttää nämä seuraavasti: ”Jumala itse teki Kristuksessa sovinnon maailman kanssa eikä lukenut ihmisille viaksi heidän rikkomuksiaan; meille hän uskoi sovituksen sanan.”

Jumala loi ihmisen ikuisuusolennoksi, elämään ensin maan päällä sanansa uskojana ja sen jälkeen luonaan Taivaassa. Kuitenkin jo ensimmäiset ihmiset, Jumalan vastustajan houkuttelemina, hylkäsivät Luojansa heidän parhaakseen antamat neuvot ja ohjeet. Tapahtui syntiinlankeemus, jonka seurauksena ihmisen osaksi tuli kuolema ja koko ihmissukua koskeva perisynti, taipumus pahaan; kukaan ei kykene elämään synnittömänä.

Jumala ei hyväksy syntiä. Hän kuitenkin rakastaa syntiin langenneita ja lupasi jo ensimmäiselle ihmisparille maailmaan kerran tulevan syntien sovittajan. Tämä toteutui Jeesuksessa, Hänen syntymässään, elämässään kuolemassaan ja ylösnousemuksessaan. Jeesus oli samalla sekä Jumala että ihminen. Ihmisenä hän koki kaikki synnin houkutukset ja kiusaukset, mutta Jumalana hän ei niihin langennut. Viattomana Jumalan Karitsana hän otti itselleen kaikkien ihmisten synnit ja sovitti ne ristinkuolemallaan pitkäperjantaina Golgatalla. Jeesus kärsi syntiemme rangaistuksen meidän puolestamme. Tässä näkyy Jumalan käsittämätön rakkaus minua ja sinua, koko ihmiskuntaa kohtaan.

Kuolemalla ei kuitenkaan ollut valtaa Jeesukseen, synnittömään Jumalan Poikaan. Jo pääsiäisenä, ylösnousemuspäivänsä iltana hän ilmestyi opetuslastensa keskelle ja antoi heille tehtävän julistaa sovituksen sanaa: ”Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät… Ottakaa Pyhä Henki. Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut.” Näin Kristuksen työ on jatkunut ja edelleen jatkuu Pyhän Hengen työnä Hänen seurakunnassaan, josta jokaiselle tarjotaan kaikkien syntien anteeksi antoa Jeesuksen sovitustyön perusteella Hänen nimessään ja veressään.

Tämän sovituksen sanan vastaanottajalle Jumala lahjoittaa elävän uskon ja Pyhän Hengen sydämen asukkaaksi, sekä kerran ikuisen elämän Taivaassa.

Hannu Taipale

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.