Vedon kausi päättyi karuun tappioon

Silja Viita oli ylivoimaisesti tehokkain vetolainen.
Silja Viita oli ylivoimaisesti tehokkain vetolainen.
Silja Viita oli ylivoimaisesti tehokkain vetolainen.
Silja Viita oli ylivoimaisesti tehokkain vetolainen.

Veto-PeKa 58-90 (26-46)

Vimpelin Vedon naisten taival naisten Korisliigan pudotuspeleissä päättyi kolmanteen puolivälierätappioon Kotkan Peli-Karhuille. Kotkalaiset välieriin voitoin 3-1. Vetoa ei auttanut, että se sai takaisin riveihinsä edellisestä ottelusta puuttuneen Jah’Che Whitfieldin. Yleisöä paikalla oli komeat 503 silmäparia.

Veto tuli peliin erittäin vahvasti, hyökkäyspäässä erityisesti Silja Viita oli erinomaisessa iskussa upottaen ensimmäisellä kymmenminuuttisella yksitoista pistettä. Avausneljännes Vedolle neljällä pisteellä. Toisesta neljänneksestä muodostui Vedon osalta täydellinen painajainen. Hyökkäyspeli tukehtui täysin, pallo ei liikkunut riittävästi, eikä myöskään uponnut korisukkaan. Oman pään peli sekosi myös täysin Peli-Karhujen mellastaessa mielensä mukaan. Kymmenminuuttinen kotkalaiselle peräti 30-6. Tauon jälkeen Veto piristyi hetkellisesti vieden kolmannen neljänneksen pisteellä. Päätöskymmenminuuttinen oli kuitenkin taas vaisua menoa, Peli-Karhujen johto kasvoi kolmellatoista pisteellä.

Vedon ylivoimainen ykkönen oli 25 pistettä heittänyt Silja Viita. Pelitilanneheittojen prosentti oli Vedolta kokonaisuudessaan surkea, 32. Peli-Karhujen lukema 47. Todella karu on kahden pisteen heittojen onnistumisprosentin ero, Veto 38, Peli-Karhut 65. Levypallot Peli-Karhuille 48-36.

Veto-luotsi Jukka-Pekka Kujala oli pettynyt.

– Tappio ja kauden päättyminen on tietenkin pettymys. Oman leimansa pelisarjaan loivat terveyshuolet, sarjan parhaisiin pisteiden tekijöihin kuuluva Sam Breen oli poissa koko pelisarjan, Whitfield sai tärskyn päähänsä ja Sirena Tuitelella oli ongelmia polven kanssa.

– Itse ottelussa saimme hyvän startin. Toinen neljännes oli huono, mikään ei onnistunut, en osaa edes sanoa mitä oikein tapahtui. Kun pelimme hyytyi, käytti vastustaja oman hetkensä. Täytyy kuitenkin sanoa, että Peli-Karhut ansaitsi voittonsa.

Koko kautta summatessaan Kujala näkee hyvääkin.

– Saimme lopullisen kokoonpanon kasaan tammikuussa, ja peli kulki alkuvuodesta hyvin. Sen jälkeen tuli erilaisia ongelmia, mikä laski pelimme tasoa. Plussaa oli joukkueen hyvä ja positiivinen henki, töitä oli mukava tehdä.

Tomi Olli

Amerikkalaispelaajat kertoivat tunnelmistaan pudotuspelien alla, lue täältä

https://www.jarviseudunsanomat.fi/avainsanat/koripallo/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

ISOJAKO

JA