Soinin tulos vuodelta 2023 1 234 570 euroa

Soinin kunnan taseen ylijäämä on vuoden 2023 tuloksen jälkeen 5 707 024 euroa.
Soinin kunnan taseen ylijäämä on vuoden 2023 tuloksen jälkeen 5 707 024 euroa.
Soinin kunnan taseen ylijäämä on vuoden 2023 tuloksen jälkeen 5 707 024 euroa.
Soinin kunnan taseen ylijäämä on vuoden 2023 tuloksen jälkeen 5 707 024 euroa.

Soinin kunnanhallitus hyväksyi 25. maaliskuuta viime vuoden tilinpäätöksen. Tilikauden ylijäämä, 1 234 570 euroa, esitetään siirrettäväksi edellisten vuosien alijäämä/ylijäämätilille, jonka pääoma tämän ylijäämäkirjauksen jälkeen on 5 707 024 euroa.

Soinin varhaiskasvatus keskitetään päiväkodille

KUNNAN omistamien omakoti-, pientalo- ja rivitalotonttien hinnat yhdenmukaistetaan 1.7.2024 alkaen. Omakotirakentamiseen soveltuvien AO- ja AP- tonttien neliöhinta on jatkossa kaksi euroa neliöltä sisältäen tontilla mahdollisesti sijaitsevan puuston, sekä rivitalorakentamiseen soveltuvien AR-tonttien hinnaksi viisi euroa neliötlä sisältäen tontilla mahdollisesti sijaitsevan puuston. Omakotitontteja on mahdollista ostaa kaksi vierekkäistä, jolloin vesi- ja viemäriliittymät hinnoitellaan niin että lisätontin osalta liittymien hinnasta tulee maksuun 50 prosenttia.

Tilinpäätökseen liittyy tiiviisti myös henkilöstöraportti, joka hyväksyttiin, samoin kuin koulutussuunnitelma vuodelle 2024. Se on edellytyksenä koulutuskorvauksen (Työllisyysrahasto) saamiselle.

Satumetsän ryhmis tullaan lopettamaan 31.7.2024 mennessä, koska lapsimäärä tippuu. Koko varhaiskasvatus tullaan keskittämään päiväkodille.

Kylien hankkeita tuetaan lisämäärärahan turvin

KUNNAN talousarvioon vuodelle 2024 on varattuna tilapäisrahoitukseen 30 000 euroa. Kuitenkin tarve on 150 000 euroa, jotta Soinin Sisu, Parviaisen kyläyhdistys, sekä Saurun seudun maa- ja kotitalousseura pystyvät toteuttamaan hankkeitaan. Lisämäärärahan tarve viedään vielä kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi.

Musiikki- ja gastronomiafestivaali haki tapahtuma-avustusta 5 000 euroa. Se myönnetään ehdollisena ja vastikkeellisena. Eli mikäli tapahtuma saa vielä muuta rahoitusta, ei tätä rahoitusta myönnetä. Lisäksi rahoituksen saamisen edellytyksenä on maksuton tapahtuma esimerkiksi Kotivaarassa, josta virkamiehet neuvottelevat tarkemmin.

Kuntayhtymä Kympille myönnettiin 50 000 euron määräraha TE2024-uudistuksen muutoskustannuksiin. Edellytyksenä on, että muut jäsenkunnat tekevät yhtäpitävän päätöksen. Tiedoksi merkittiin jo usean kunnan tekemä päätös asiasta.

Lisäksi tiedoksi merkittiin tulleet pöytäkirjat ja päätökset, sekä nuorisovaltuuston ja vanhus- ja vammaisneuvoston vuosikertomukset. Hallintojohtajan viransijaisuusjärjestelyt ovat valmisteilla. Ennen varsinaista päätöstä sijaisena toimii hallintosäännön mukaisesti sivistys- ja henkilöstöjohtaja Kati Tiala.

Muissa asioissa keskusteltiin Geoparkista. Kanta liittymiseen on edelleen negatiivinen.

Soinin kunnan ja kunnanjohtaja Maija Pihlajamäen välinen johtajasopimus hyväksyttiin.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.