Soini tyrmää Neovan toimet Sikosuolla

Soinin Matosuolla on tehty talven aikana rantayleiskaavan vastaisia toimenpiteitä.
Soinin Matosuolla on tehty talven aikana rantayleiskaavan vastaisia toimenpiteitä.
Soinin Matosuolla on tehty talven aikana rantayleiskaavan vastaisia toimenpiteitä.
Soinin Matosuolla on tehty talven aikana rantayleiskaavan vastaisia toimenpiteitä.

Soinin kunnanhallitus käsitteli kokouksessaan Matosuon turvetuotantoalueen laajennusaluetta Sikosuolla.

Sikosuolla on tehty talven aikana voimassa olevan rantayleiskaavan vastaisia toimenpiteitä, joiden tavoitteena on Neova Oy:n toimesta turvetuotantoalueen laajentaminen. Alueella on tehty merkittäviä valmistelutöitä kuten kaivamista ja avohakkuuta vastoin kaavamääräyksiä.

Kunnanhallitus linjasi, että Soinin kunta ei myönnä kaavamuutosta Matosuon turvetuotantoalueen laajennusalueelle Sikosuolla.

Neova Oy:lle on 2.2.2024 sähköpostitse ilmoitettu, että alueen ottaminen turvetuotantoon ei tule kysymykseen nykyisen rantayleiskaavan määräysten takia. Ennen uuden alueen käyttöön valmistelua tulisi saada ELY-keskuksen kanta asiaan.

Soinin kunta on saanut esityksen Arpaisten retkeilyreitin siirrosta Neova Oy:ltä sähköpostilla 23.1.2024. Myöskään Arpaisten reittiä ei tulla siirtämään. Ely-keskus on antanut aiheesta samansuuntaisen lausunnon. Arpaisten reitti on vakiintunut ja omaleimainen retkeilyreitti, jolla on tärkeä sija niin paikallisten kuin matkailijoidenkin virkistyskohteena. Soinin kunta on neuvottelemassa reitin ylläpidon siirrosta Metsähallitukselta Soinin kunnalle, joten reitti halutaan säilyttää mahdollisimman vetovoimaisena ja kehittää sitä entisestään. Turvetuotannon laajeneminen ja reitin siirto aiheuttaa peruuttamatonta haittaa reitille

Lisäksi vaaditaan Neova Oy:tä ennallistamaan alue, jolla on toimittu luvatta.

Luitko jo nämä?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.