Kansainvälinen viikonloppu Järvilakeudenkansalaisopistossa

Irena Borovina ja Jasna-Sprajc.
Irena Borovina ja Jasna-Sprajc.
Irena Borovina ja Jasna-Sprajc.
Irena Borovina ja Jasna-Sprajc.

JÄRVILAKEUDEN KANSALAISOPISTO saa 11.–13. huhtikuuta vieraita Erasmus+ -hankkeiden puitteissa Kroatiasta, Sloveniasta, Kittilästä ja Sodankylästä. Opetushallituksen myöntämä akkreditointi varmistaa rahoituksen kansainvälisiin toimiin vuoteen 2027 asti, muun muassa henkilökunnan koulutukseen ja opiskelijoiden opintomatkoihin. Kansainvälisen viikonlopun ohjelmassa on
avoimia kursseja musiikista, tanssista, liikeilmaisusta ja ruoanlaitosta eri puolilla opiston aluetta.

Mikä Erasmus+ -akkreditointi?


Opetushallituksen myöntämä akkreditointi mahdollistaa Järvilakeuden kansalaisopistolle vuoden 2027 loppuun saakka rahoituksen erilaisiin kansainvälistymiseen liittyviin toimiin. Rahoitusta voidaan käyttää muun muassa henkilökunnan kursseille osallistumiseen, opiskelijoiden opintomatkoihin ja opettajavierailuihin muista EU-maista. Järvilakeuden kansalaisopisto saa vastaanottaa 11.-13.4. kahden Erasmus+ -hankkeen puitteissa vierailevia opettajia ja hankekumppaneita Kroatian ja Slovenian lisäksi Kittilästä ja Sodankylästä. Kroatialainen kumppani on lastenteatteri Poco Loco, tanssinopettajat tulevat Sloveniasta Nomad Dance Academysta. Revontuli-Opisto on laajalla alueella Lapissa toimiva kansalaisopisto. Kansainvälisen viikonlopun ohjelmassa on eri puolilla opiston aluetta kaikille avoimia kursseja musiikista, tanssista, liikeilmaisusta ja ruoanlaitosta.

Kansainvälistä musisointia


Matalan kynnyksen yhteislaulua mukavalla porukalla! Kansainvälistä musisointia -työpajat kokoontuvat 11. huhtikuuta kello 15.30–17 Ylihärmässä ja 17.30–19.30 Kauhavalla sekä 13. huhtikuuta kello 11–12.30 Evijärvellä. Laulattajina Satu Lumiaho ja kroatialaiset vieraat Irena Borovina ja Jasna Šprajc. Ylihärmässä ja Kauhavalla mukana myös Eero Magga Kittilästä. Vapaa pääsy!

Kroatialainen lounas

Valmistetaan lounas kroatialaiseen tyyliin ja ruokaillaan yhdessä! Kurssi kokoontuu 12. huhtikuuta kello 10–12 Alahärmässä Härmänkylän nuorisoseuralla. Opetuskielenä on englanti. Opettajana Irena Borovina ja Jasna Šprajc Kroatiasta. Kurssimaksu 15 € sisältää ruokatarvikkeet.

Kansainvälistä tanssia

Kansainvälisen viikonlopun tanssityöpajat on tarkoitettu kaiken ikäisille eikä niihin vaadita aikaisempaa tanssikokemusta.


Dance and Nature -työpajassa opiskellaan vapaata tanssia ja improvisaatiota. Työpaja järjestetään 11.–12. huhtikuuta kello 16–18 Kauhavalla ja 13. huhtikuuta kello 10.30–13 Lappajärvellä.

Kansainvälistä tanssia –työpajassa opitaan suomalaisia kansantansseja ja saadaan maistiaisia myös kroatialaisesta ja slovenialaisesta kansantanssista. Työpaja järjestetään 13. hutikuuta kello 14.15–15.30 Lappajärvellä.


Harrastajanäyttelijöille on lisäksi tarjolla maksuton työpaja liikeilmaisusta 13.4. kello 16.30–18.30 Kortesjärvellä. Opetuskielenä tanssityöpajoissa on englanti, tulkkaus suomeksi. Opettajina kaikilla tanssi- ja liikeilmaisun kursseilla ovat Dragana Alfirević ja Dejan Srhoj Nomad Dance Academysta Sloveniasta.

Kansainväliset iltamat


Kansainvälinen viikonloppu huipentuu kansainvälisiin iltamiin Kortesjärven Ylikylän nuorisoseuralla lauantaina 13. huhtikuuta kello 19, kahvitus 18.30 alkaen. Esiintyjinä muun muassa kroatialainen teatteriryhmä Poco Loco varjoteatteriesityksellä Vaari ja kaali (I feel like telling a story: The grandfather and largest turnip in the universe). Illan juontaa Teemu Kettula, joka on tunnettu muun muassa Yhden miehenhSuitsait-improvisaatioshow:sta. Illan kielinä englanti ja suomi.


Kansainväliset iltamat järjestävät yhteistyössä Järvilakeuden kansalaisopiston kanssa Teatteri Poco Loco, Revontuli-Opisto, Kauhavan kulttuuripalvelut ja Kortesjärven Ylikylän nuorisoseura. Tarjoilujen takia iltamiin on ennakkoilmoittautuminen.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.