Neoenin tuulivoimahankkeelle vihreää valoa kunnanhallitukselta

Vimpelin kunnanhallitus esittää valtuustolle Neoenin tuuli- ja aurinkovoimapuiston kaavoituksen käynnistämistä.
Vimpelin kunnanhallitus esittää valtuustolle Neoenin tuuli- ja aurinkovoimapuiston kaavoituksen käynnistämistä.
Vimpelin kunnanhallitus esittää valtuustolle Neoenin tuuli- ja aurinkovoimapuiston kaavoituksen käynnistämistä.
Vimpelin kunnanhallitus esittää valtuustolle Neoenin tuuli- ja aurinkovoimapuiston kaavoituksen käynnistämistä.

VIMPELIN kunnanhallitus päätti kokouksessaan 3. lokakuuta valita Neoen Renewables Finland Oy:n tuulivoimatoimijaksi kunnan alueelle ja hylätä Vapo Terra Oy:n kaavoitusaloitehakemuksen. Kunnassa voi käynnistyä vain yksi tuulivoimakaavoitushanke johtuen ilmatieteenlaitoksen säähavaintoasemasta sekä osittain päällekkäisistä kaavoitusalueista. Lisäksi alueita rajoittaa hankevaiheessa oleva Alajärven kaupungin puolella sijaitseva Suolasalmenharjun tuulivoimahanke. Neoenin hanke on kunnalle kokonaistaloudellisempi vaihtoehto.

Kunnanvaltuustolle esitetään, että Ruissaarennevan alueelle Hallapurolla ja Sääksjärvellä laaditaan oikeusvaikutteinen osayleiskaava tuulivoima- ja aurinkovoimapuistolle.

Neoenin suunnittelemalle hankealueelle on ilmatieteenlaitoksen alustava hyväksyntä 24 tuulivoimalalle sekä 450 hehtaarin suuruiselle aurinkovoimapuistolle. Maanvuokraus/omistusaste yrityksellä on tällä hetkellä 85 prosenttia. Kunta voi odottaa tuulivoimaloiden osalta 822 651 euron vuosituottoa sekä aurinkovoimasta 979 290 euroa.

Hankkeen esiselvitys on käynnistynyt ja kaavoituksen käynnistyttyä yritys aloittaa muun muassa luonto-, tuuli-, melu- ja välkeselvitykset. Tehtävien selvitysten, maanvuokrausten saatujen lupien sekä muiden toteuttamien hankkeiden perusteella hankkeen kokonaiskapasiteetti voi muuttua suuntaan tai toiseen. Hankkeita on esitelty valtuutetuille kevään ja syksyn aikana kahdessa valtuustoseminaarissa.

VALTUUSTOLLE esitetään myös kehitysyhtiö Vimpelin Invest Oy:n perustamista. Kehitysyhtiön tavoitteena on ensisijaisesti vastata kunnan teollisuustilatarpeisiin, joita ovat muun muassa vastaanottohallin rakentaminen. Hanketta on syytä kiirehtiä nyt talouden taantumatilanteessa. Lisäksi perustettava kehitysyhtiö voi omistaa ja hallinnoida osakkeita, kiinteistöjä, osuuksia, tontteja ja vuokrata niitä. Kunnan omistuksessa nykyisin olevat teollisuushallit voidaan siirtää kehitysyhtiölle.

TEKNISTÄ tointa on lähestytty kyselyillä Aapiskujan koulun keittiön ja kellaritilojen vuokraamisesta sekä niiden kustannuksista. Koulun tilat on perussiivottu syksyn aikana sekä tilat, joissa on ollut kosteusongelmia, on eristetty, muun muassa keittiön henkilökunnan sosiaalitilat. Kunnanhallitus hyväksyi, että tiloja voidaan vuokrata kiinteistösihteerin kanssa tehtävällä kirjallisella sopimuksella. Tilojen vuokrahinta on 3,75 euroa neliöltä kuussa sisältäen arvonlisäveron ja yleisten tilojen siivouksen. Kuitenkin keittiötilojen vuokrauksesta sovitaan tapauskohtaisesti, koska niiden käyttö kuluttaa vettä ja sähköä eri tavalla kuin muiden tilojen.

KUNTA Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät ry:n kanssa toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen maakunnallisten omistajanvaihdospalveluiden toteuttamisesta vuodesta 2024 alkaen. Ensi vuonna Vimpelin rahoitusosuus on 987,70 euroa.

Luitko jo nämä?

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/10/02/teuvo-makela-palasi-koulumaailmaan-koulupappana/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/09/30/sade-ei-saikayttanyt-juoksijoita-windal-puolimaratonilla/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/09/29/veto-aloitti-sydantykytysvoitolla/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.