Kesä edessä

Meidän tulee käytännön teoilla osoittaa rakastavamme lähimmäisiämme.
Meidän tulee käytännön teoilla osoittaa rakastavamme lähimmäisiämme, sanoo Jaakko Keto hartauskirjoituksessaan.
Meidän tulee käytännön teoilla osoittaa rakastavamme lähimmäisiämme.
Meidän tulee käytännön teoilla osoittaa rakastavamme lähimmäisiämme, sanoo Jaakko Keto hartauskirjoituksessaan.

KESÄ on seurakunnissa vilkasta aikaa. Alajärven seurakunnan alueella järjestetään tänäkin vuonna erilaisia kesäkirkkoja, pihaseuroja, konsertteja ja tietenkin rippileirejä ja lastenleirejä. Tänä vuonna lastenleireillä kävi niin, että kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan. Tällaista tilannetta ei olekaan käynyt naismuistiin!

Kesäaika on suomalaisten suurta juhlaa, jota hartaasti varrotaan talvisin ja voivotellaan kesän lyhyyttä ja kylmyyttä. Tänä kesänä kerran olen lämmittänyt takan, mutta juhannus on lähellä, joten hyvällä tuurilla saan takan lämmittää toistamiseen.

Keskikesän rituaalit ja uskomukset eivät ole yksin eurooppalaisten omaisuutta. Jopa Etelä-Amerikassa asti otetaan vuoden pisimmästä päivästä ilo irti. Pakanallisen juhlan rituaalit ja perusajatus säilyivät yllättävän samanlaisina kristillistymisen jälkeen. Keskikesän juhlasta tuli Johannes Kastajan juhla eli juhannus. Juhlaa on alettu viettää kristittyjen parissa 400-luvulla.

Juhannuksen Raamatuntekstit korostavat Johanneksen erityistä roolia Jeesuksen edelläkävijänä. Hän julisti Jumalan sanaa ja kastoi ihmisiä Jordan-virrassa – myös Jeesuksen. Johannes Kastajaa juhlitaan kesällä sen vuoksi, että hän syntyi puoli vuotta ennen Jeesusta.

Mainos

Ehkäpä nykyään rituaalit ja uskomukset ovat tutumpia kuin juhannuksen kristillinen sisältö. Mikset pysähtyisi juhannuksen aikaan hiljentymässä kirkossa tai kauniilla hautausmailla, piipahtaisit juhannusjuhlilla kirkkorannassa tai osallistuisit ihmetellen juhannuksen jumalanpalvelukseen?

Levollista ja valoisaa keskikesän juhlaa jokaiselle!

Jenny Kärki

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.