Kauhava ylsi reippaasti ylijäämäiseen tulokseen

Kauhavan kaupungin vuoden 2023 tilinpäätös on lähes 2,3 miljoonaa euroa ylijäämäinen.
Kauhavan kaupungin vuoden 2023 tilinpäätös on lähes 2,3 miljoonaa euroa ylijäämäinen.
Kauhavan kaupungin vuoden 2023 tilinpäätös on lähes 2,3 miljoonaa euroa ylijäämäinen.
Kauhavan kaupungin vuoden 2023 tilinpäätös on lähes 2,3 miljoonaa euroa ylijäämäinen.

Kauhavan kaupungin vuoden 2023 tilinpäätös on lähes 2,3 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Tulosta selittävät toimintakulujen pysyminen budjetoidussa sekä toimintatuottojen, verotulojen ja valtionosuuksien toteutuminen budjetoitua korkeampina. Lisäksi tilinpäätökseen kirjattiin 0,5 miljoonaa satunnaisia tuottoja.Kaupunki käytti toimintakuluihin 47,2 miljoonaa euroa ja sai toimintatuottoja 7,9 miljoonaa euroa. Verotuloja kertyi 33,2 miljoonaa euroa ja valtionosuuksia 17,2 miljoonaa euroa. Lainojen korkoja maksettiin lähes 1,6 miljoonaa euroa.  Vuosikate, 10,1 miljoonaa euroa, kattoi 118,8 prosenttia poistosta. Vuoden 2023 suotuisa talouskehitys mahdollisti myös kertapoistojen tekemisen tilinpäätöksen yhteydessä. Kertapoistoja ja arvonalennuksia tehtiin yhteensä 2,2 miljoonaa euroa. Nämä sekä muut niin sanotut kertaluonteiset erät huomioiden tilikauden 2023 toiminnallinen tulos oli peräti 4,2 miljoonaa euroa.  Kaupunki investoi viime vuonna kaikkiaan 16,9 miljoonalla eurolla. Suurimmat yksittäiset kohteet olivat Alahärmän koulukeskus, 7,6 miljoonaa euroa ja Ylihärmän yläkoulurakennus, 3,4 miljoonaa euroa. Keskuskeittiön rakentamiseen kului 2,0 miljoonaa euroa.Raskaasta investointitahdista huolimatta kaupungin lainakanta laski hienoisesti. Uusia lainoja otettiin 5,0 miljoonaa euroa ja olevia lyhennettiin 5,5 miljoonalla eurolla. Lainakanta oli vuoden 2023 lopussa 4 421 euroa per asukas, kun se vuotta aikaisemmin oli 4 469 euroa.  Taseen kertynyt ylijäämä kasvoi tilikauden tuloksen verran. Vuoden lopussa kaupungin taseessa on kertynyttä ylijäämää 908 euroa/asukas.Tilinpäätös menee kaupunginhallituksen käsiteltäväksi 25. maaliskuuta ja valtuuston hyväksyttäväksi 17. kesäkuuta.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2024/03/24/maaseudun-kehittamisen-jakovarat-uhkaavat-huveta-viikon-12-tarkeimmat-uutiset/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.