Pienet markkinat ovat kyläläisten ja lomalaisten kohtaamispaikka 

Sääksjärven Nuorisoseuran sisätiloissa kauppa kävi sateelta suojassa.
Sääksjärven Nuorisoseuran sisätiloissa kauppa kävi sateelta suojassa.
Sääksjärven Nuorisoseuran sisätiloissa kauppa kävi sateelta suojassa.
Sääksjärven Nuorisoseuran sisätiloissa kauppa kävi sateelta suojassa.

SÄÄKSJÄRVEN markkinat Vimpelissä päättivät kesän markkinatapahtumat Järviseudulla. Lauantaille osunut lähes jatkuva sade rajoitti ulkotoimintoja, mutta ei kuitenkaan karkottanut markkinakävijöitä. Sääksjärven Nuorisoseuran ulkokatoksen alla ja sisätiloissa olivat niin kirppismyyjien kuin omia tuotteitaan myyntiin tuoneidenkin myyntipöydät säältä suojassa. Talon yläkertaan oli lauluhaluisille järjestynyt mahdollisuus karaoken esittämiseen. Tapahtuman aluksi markkinakävijöille esiintyivät Pohjanmaan Leidit. 

Aleksi ja Taavi olivat markkinoilla myymässä vanhoja lelujaan ja kirjojaan sekä saamiaan pikkuautoja. Sääksjärveläispojilla oli kauppa käynyt mukavasti.  

Urho ja Jere löysivät mieleiset pikkuautot Aleksin ja Taavin myyntipöydältä. 

Pääasiassa Oulussa asuva, sääksjärveläissyntyinen Yrjö Mäkelä oli myymässä itse kasvatettua perunaa ja omien mehiläisten tuottamaa hunajaa. Sekä perunoita että hunajaa hän on tuottanut neljä vuotta ja kertoo molempien olevan eläkeiän harrastus. Mehiläistarhaus lähti käyntiin muutamasta pesästä. 

– Ei tule aika pitkäksi. Keväällä ja syksyllä aika kuluu myös metsätöissä: taimikon hoidossa ja harvennuksessa.  

Mainos
Yrjö Mäkelä kertoi, että ilmastonmuutos vaikuttaa myös mehiläisiin. Ne eivät ole sopeutuneet aikaisiin, kuumiin kesiin ja siihen, että kukkimisaika on nopeasti ohi. 

Ritva ja Kalle Kangasaho kertoivat käyneensä joka vuosi Sääksjärven markkinoilla.  

−Nyt saa viedä pitsaa kotiin, totesivat he Pizzatohtorin kontin edessä pihalla tilaustaan odotellessaan.  

Ulkona oli varsinkin pienillä markkinakävijöillä mahdollisuus tutustua paikalle tuotuun paloautoon. Järviseudun Sanomien pisteellä pyydettiin lukijapalautteita sekä arvottiin tuotepalkintoja.  

Illan markkinatanssit Nuorisoseuralla tahditti Anneli Mattila. 

Kesän aikana Järviseudulla vietettiin monet markkinat

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.