Sinnikkäästi kohti valkolakkia 

Kevään ylioppilaita juhlitaan tulevana lauantaina. Kortesjärveläinen Jaakko Tuhkasaari valmistuu Evijärven lukiosta. Kuva: Sanna Särkiniemi.
Kevään ylioppilaita juhlitaan tulevana lauantaina. Kortesjärveläinen Jaakko Tuhkasaari valmistuu Evijärven lukiosta. Kuva: Sanna Särkiniemi.

KORTESJÄRVELÄINEN Jaakko Tuhkasaari on tulevana lauantaina yksi juhlituista kevään ylioppilaista. Tuhkasaari saa nostaa valkolakin päähänsä yhteensä 14 muun Evijärven lukiosta valmistuvan luokkatoverin rinnalla. Koko Suomessa lauantaina juhlii hieman yli 25 000 uutta valkolakin saanutta.  

Tuhkasaari kertoo olleensa aina ahkera koulun suhteen ja kokee luonteeltaan olevansa asioihin positiivisesti ja realistisesti suhtautuva. Koulutyön helppous ei kuitenkaan aina ole ollut itsestäänselvyys.  

–Ala-asteella minulla todettiin lukihäiriö. Tämän kanssa koulu on aina kannustanut minua ja erilaisia tukitoimia opiskelujen sujumiseksi on järjestetty hienosti, kertoo Tuhkasaari. 

“Olin jättää sen kesken”

LUKIOON Tuhkasaari kertoo päätyneen, koska selkeää suuntaa tulevaisuutta ajatellen ei vielä ollut muodostunut. Peruskoulun jälkeinen ammatin valinta tuntui epävarmalta, lukio selkeytti mahdollisuuksia.  

–En siis ollut ihan varma, mihin muualle olisin mennyt tai tuntuivatko muut vaihtoehdot mielekkäiltä – lukio taas tuntui hyvältä lisäajalta sen pähkäilemiseen, toteaa Tuhkasaari.  

Ystäväpiiristä osa oli suuntaamassa myös Evijärvelle, joten sekin puolsi omalta osaltaan Evijärven lukion valintaa omaksi opinahjoksi.  

Opiskelun aloitus ei Tuhkasaaren mukaan kuitenkaan sujunut ongelmitta.  

–Ensimmäinen puoli vuotta lukiossa tuntui itselle vaikealta ja olin jättää sen myös kesken, kertoo Tuhkasaari.  

–Mutta sitten sainkin opiskeluintoa ja asiat eivät tuntuneetkaan enää niin vaikeilta ja arvosanani paranivat. Tämän seurauksena lukiossa viettämäni aika on tuntunut kivalta ja sainkin sieltä hyviä uusia kavereita, muistoja ja ihan hyvät paperit.  

Opiskelun löytäessä hyvät uomat, Tuhkasaari kertoo löytäneensä Evijärven lukiosta monta hyvää asiaa. Kiitosta saavat oma luokka ja lukiokaverit, auttavat opettajat sekä muu henkilökunta. Tuhkasaari nostaa esille myös Evijärven lukion panostuksen ulkomailla järjestettyyn opintotoimintaan.  

Mainos

–Minua on pääasiassa kiinnostanut historia ja yhteiskuntaoppi lukiossa ja olenkin niissä mielestäni hyvin menestynytkin. Syinä ovat hyvä opettaja ja oma mielenkiinto aiheisiin, kertoo Tuhkasaari.  

–Voisin sanoa, että lukiossa viettämäni aika on ollut hyvin viihtyisää.  

Liikaa ei kannata stressata

VINKIKSI lukiossa aloittavalle opiskelijalle Tuhkasaari antaa tasapainon säilyttämisen. Positiivinen asenne vie pitkälle, eikä opiskeluita kannata ottaa liian raskaasti. Kun tekee parhaansa, sillä pärjää. 

Ylioppilaskokeisiin Tuhkasaari itse valmistautui oppimateriaalin, omien muistiinpanojen sekä aihepiireihin sopivien Youtube-videoiden avulla. Käytössä oli myös kirjoituksiin erikseen laadittu lukusuunnitelma.  

–Itselle kirjoitukset eivät olleet kuitenkaan niin stressaavia, koska oli semmoinen ajatus, että on tehnyt parhaansa, että se menee, miten se menee, Tuhkasaari toteaa.  

Omiin ylioppilaskokeiden tuloksiin Tuhkasaari kertookin olevansa tyytyväinen.  

TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT kohdistuvat nyt kohti armeijaa, jonne matka Tuhkasaarella kulkeekin jo heti heinäkuussa. Lähitulevaisuuden toive olisi myös saada opiskelupaikka, jota on haettu kauppatieteiden saralta.  

Tulevan kesän vietto lomatunnelmissa jäänee armeijan ja perheyrityksessä työskentelyn vuoksi lyhyeksi, mutta Tuhkasaari pyrkii löytämään aikaa myös rennolle loma-ajalle.  

–Varsinaista kesäsuunnitelmaa ei ole, pääsykokeisiin lueskelua ja jalkapallon peluutta. Yritän vielä viettää mahdollisimman paljon aikaa kavereiden ja tyttöystävän kanssa, Tuhkasaari kertoo.  

Noora Tupeli 

Evijärven lukioon liittyviä juttuja täällä, luitko jo?

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/05/15/evijarven-lukiolaiset-tutustuivat-euroopan-unionin-toimintaan-strasbourgissa/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2022/03/13/60-vuotta-tayttava-evijarven-lukio-antaa-stipendit-ylioppilaille/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/02/17/vanhojenpaivan-viettoa-jarviseudulla/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2022/05/25/evijarven-lukio-osana-vaihto-oppilastoimintaa/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2022/06/14/evijarven-lukiossa-kirjoitettiin-hyvia-tuloksia-pienissa-yksikoissa-opiskelija-on-helpommin-keskiossa/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.