Vimpeli

 1. Kesätunnelmaa Lakiksella

  Järviseutulaisten kesätapahtumien uusin tulokas. ytimekkään Lakiksen kesätapahtuma -nimen saanut Pokela-Lakaniemi-Pyhälahti Kyläseuran ja Lakis Oy:n voimannäyte on vetänyt väkeä tasaisena virtana rinneravintola Välilaskuun ja sen ympäristöön.

 2. Koirat ja ihmiset iltamissa

  Ihmisen parhaaksi ystäväksi kutsutun koiran kanssa voi harrastaa monipuolisesti.

 3. Seminaari pureutui puusuksiin

  Vimpelin kunnantalolla markkinalauantaina pidetty Puusuksiseminaari tarjosi paljon uutta tietoa Vimpelin teollistumiseen ja vimpeliläisten työllistymiseen aikanaan vaikuttaneisiin puusuksiin.

 4. Museolla soi monipuolisesti

  Vimpeli-Seuran järjestämä Museolla soi -tapahtuma kokosi jälleen kerran Suksitehdasmuseon täyteen kuulijoita.

 5. Eläinlääkäreiksi opiskelevat Hanna Männistö ja Reeta Vainio työskentelevät kesän ajan Järviseudun ja Kauhavan alueella eläinlääkäreinä.

 6. Salkkarit-haave toteutui

  Vimpeliläinen koulupoika Rene Mattila haaveili avustajapestistä suosikkisarjassaan Salatut elämät.

 7. Arto Luomalle Vimpeli-palkinto

  Seinäjokelainen Arto Luoma on saanut tämänvuotisen Vimpeli-palkinnon.

 8. VIIME marraskuussa Etelä-Pohjanmaalla alkoi kaksivuotinen Varavoimaa farmarille -hanke, jota vetää lappajärveläinen hankepäällikkö Marja Lamminen. –Autan vaikeuksissa ja kriisissä olevia maatalousyrittäjiä. Tilakäynneillä pyrin selvittämään, mikä on johtanut vaikeaan…

 9. Monikäyttöisiä sieniä on helppo hyödyntää ruoanlaitossa tuoreina, esikypsennettyinä, kuivattuina ja hienonnettuina, suolattuina tai säilöttyinä. Metsäsienet mielletään syksyn herkuiksi, mutta esimerkiksi korvasienen poimimisen voi aloittaa jo toukokuussa. Erittäin myrkyllinen…

 10. Kiinnostus psykologiaan kasvoi ammatiksi

  Vimpeliläinen Emmi Pippola työskentelee tällä hetkellä Järvi-Pohjanmaan perheneuvolassa psykologin äitiyslomansijaisena.