Vimpeli

 1. Kaavamuutoksilla tilaa kiertoliittymälle

  Vimpelin kunnanvaltuusto käsitteli kokouksessaan maanantaina pitkän listan asioista ja kokous venyi yli kahden tunnin mittaiseksi. Valtuuston keskustelukulttuurista on oltu huolissaan jopa valtuustoaloitteen muodossa, mutta kysymyksiä ja keskustelua nousi runsaasti sekä uusissa kunnanhallituksen kyselytunti ja valtuustoaloitteet-kohdissa että muut asiat-pykälässä. Ryhmäkeskusteluiden siirtäminen kokouksen yhteyteen ja kokouksen lähettäminen suorana netissä ovat lisänneet keskustelua.

 2. JOS ON liikkeellä arki-iltoina kuuden ja seitsemän välillä Vimpelin kirkonkylällä, voi tavata joukon huomioliiveihin pukeutuneita miehiä kävelylenkillä. Siinä menevät Tuohiperän Taapertajat, jotka ovat lenkkeilleet yhdessä yli kymmenen vuoden ajan.

 3. Vimpelissä laulettiin isille

  Torstaina seurakuntatalolla vietetty tilaisuus veti paikalle kuutisenkymmentä eri ikäistä kuulemaan, kuinka Maria Kangasaho ja lapset, Maritza ja Pinja Parkkinen sekä Riitta ja Ilona Turpela lauloivat isistä, kodista ja rakkaudesta.

 4. Vaiettu aihe esille musiikin avulla

  Tällä hetkellä neljällä radiokanavalla soi Evelynin laulu Kokonainen, jossa kysytään ”eikö meidän taloon haikara pesää tee”. Lapsettomuuden kipeistä kokemuksista kertova kappale on vimpeliläisen Eveliina Lindbergin ensimmäinen levy-yhtiön julkaisema virallinen single.

 5. Vimpelin kunta pyysi, että Alajärven kaupunginhallitus käyttää otto-oikeutta Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakunnan päätökseen palauttaa kotihoidon asiakasmaksut aikaisemmalle tasolle. Kaupunginhallitus päätti maanantain kokouksessaan kumota päätöksen, koska sillä on taloudellisia vaikutuksia Alajärven ja Vimpelin talousarvioihin 2019.

 6. Vimpelin kunnan tilinpäätösennuste kuluvalle vuodelle näyttää muodostuvan alijäämäiseksi, samoin ensi vuoden valmistuvassa oleva talousarvio jäänee miinukselle.

 7. Koko Suomessa yhteisöverokertymä kasvoi jälleen, eli Järviseudulla mentiin päinvastaiseen suuntaan.

 8. Vimpelin kunta ei tilaa kulttuuriavustusten jakoa, museopalveluita eikä liikuntapalveluita Alajärven kaupungilta vuoden 2020 alusta alkaen.

 9. Ensi kesänä Lakaniemen, Lypsinmaan ja Rinteen uimarannoilla viihtyvyyttä lisäävät uudet uimakopit sekä kompostoivat käymälät. Uimakopit ovat valmistuneet lokakuun aikana Lions Club Vimpelin toimesta Jari Lakaniemen hallissa.

 10. Hyönteisiä on viime vuosina yritetty markkinoida yhdeksi maailman ruoantuotannon pelastajista.