Vimpeli

 1. JENNI ja Jouni Herralan tila sai viime vuonna kunnan yrittäjäpalkinnon. Siinä annettiin tunnustusta investoinneista, ideoista ja yrittämisestä. Herralat eivät jää tuleen makaamaan.

 2. ELY-keskus myönsi viime vuonna yrityksen kehittämisavustusta Etelä-Pohjanmaan pk-yrityksille reilut 3,5 milj. euroa. Kaikkiaan kuluvalla EU-ohjelmakaudella (1.7.2014 lähtien) on kehittämisavustusta myönnetty maakunnan pk-yrityksille yhteensä yli 15 milj. euroa.

 3. ENTISEN Osuuskaupan kiinteistössä Vimpelin keskustassa avasi tänään maanantaina ovensa moderni sekatavarakauppa, Boutique Johanna K. –Halusin nimellä kunnioittaa tämän ihanan talon historiaa ja tyylikkyyttä! Tämä on jo saanut lempinimen Jonnan putiikki, yrittäjä Johanna Korkea-aho naurahtaa.

 4. VIMPELILÄISLÄHTÖINEN sosiologi Timo Aho suunnitteli väitöskirjansa aiheeksi työväenluokan miesten terveyskulttuuria. Hän päätti perehtyä kuljetusalan ammattilaisten eli rekkakuskien työhyvinvointiin. Rekkakuskin työ oli hänelle ennalta tuttua isänsä kautta. Kuitenkin väitöskirja ”Tuhansia töitä, valvottuja öitä. Etnografinen tutkimus rekkamiesten työnteosta ja rekkamieheydestä tiekuljetusalan käytännöissä" pureutui siihen, kuinka kuljetusala on muuttunut ja kuinka taloudelliset, logistiset, teknologiset ja juridiset muutokset ovat muovanneet rekkamiesten työtä ja rekkamieheyttä.

 5. Edessä normaali harjoitusviikko ja valmistautuminen seuraavaan peliin, valmentaja Jarkko Havu totesi edellisen, sunnuntaina Hyvinkäällä pelatun ottelun jälkeen.

 6. Vedon superpesisjoukkueen tammikuun alun perinteiset, yleisölle avoimet harjoitukset keräsivät liikuntahallille suuren joukon pesiksen ystäviä. Seurattavaa riittikin edellisvuosien tapaan runsaasti. Toista kauttaan ykköspelinjohtajana toimiva Markku Hylkilä avasi yleisölle erilaisten harjoitteiden merkitystä ja totesi harjoittelukauden sujuneen tähän asti suunnitelmien mukaan.

 7. Neljännet Ready 4 Life - messut järjestetään Alajärven monitoimihallilla 30. tammikuuta. Esillä ovat vanhaan tapaan alueen opiskeluvaihtoehdot, mutta nyt rinnalle on nostettu myös työpaikkojen ja yritysten tulevaisuuden työvoimatarpeiden esittelyt.

 8. Tapahtui Vimpelissä 2019

  Perinteinen kuvakooste, jossa muistellaan Vimpelin viime vuoden tapahtumia.

 9. AKTIIVINEN ja liikunnallinen elämäntapa on pitänyt vimpeliläisen Kalevi Kivipellon liikkeellä nuorena saadusta selkävammasta huolimatta. Nyt eläkepäiviään viettävä Kivipelto on toipumassa syyskuussa saamastaan pikkuaivojen infarktista. Iso merkitys hyvinvoinnille on luonnossa liikkumisella, joko koirien tai kompassin kanssa.

 10. Vimpeli-seura palkitsi 18. joulukuuta Jäykäntuvalla kalkinpolttotapahtuman yhteydessä järjestetyn valokuvakilpailun parhaat. Ne on julkaistu tuoreessa Vimpeli Joulu -lehdessä.