Vimpeli

  1. Viimeisten viikkojen aikana on TE-toimistoihin tullut runsaasti uusia asiakkaita, myös monia sellaisia, joille TE-toimiston monipuoliset palvelut ovat kenties aivan uusia. Asiakkailla on toki huoli tulevaisuudestaan, mutta myös ehkä yllättäen lisääntynyttä vapaa-aikaa, jonka he voisivat käyttää hyödyksi kehittäen taitojaan tulevaa varten. Myös lomautuksen aikana voi hakeutua koulutukseen ja täydentää osaamistaan.

  2. Metsäteollisuusyritysten raakapuun käyttö kääntyi laskuun vuonna 2019. Kokonaiskäyttö väheni edellisvuodesta kolme prosenttia 71 miljoonaan kuutiometriin. Kotimaisen raakapuun käyttö supistui edellisvuoden ennätyslukemista viisi prosenttia, kun taas tuontipuun kulutus kasvoi. Lähes puolet raakapuusta meni sellun valmistukseen.

  3. Uusi tieliikennelaki astuu voimaan 1.6.2020. Pyöräilyä koskeviin sääntöihin tulee muutoksia, jotka tekevät liikenneympäristöstä turvallisemman pyöräilijöille. Uudet liikennemerkit ja säännöt vaativat tarkkaavaisuutta ja opettelua kaikilta tienkäyttäjiltä, jotta siirtymä sujuu turvallisesti.

  4. Pyöräilysesonki on kevään myötä alkanut, ja moni kuljettaa myös lapsia fillarin kyydissä. Silloin tärkeintä on pitää lapsen turvallisuus etusijalla kaikissa tilanteissa. Liikenneturvan tuore video kertaa tärkeimmät asiat lapsen turvallisessa kuljettamisessa pyörällä.

  5. Lyhyeen loppunut laskettelukausi sai rinnekeskusyrittäjä Jouni Niemelän kehittämään uudenlaisen palvelukonseptin. Rinneravintolassa valmistuu arkiaamupäivisin lounas, jonka yrittäjä kuljettaa asiakkaan ovelle.

  6. Työllisyystilanteessa on tapahtunut nopea käänne heikompaan. Koronaviruksen leviämisen hidastamiseen tähtäävät toimet heijastuvat erityisesti lomautettujen lukumäärän voimakkaana kasvuna.

  7. Järviseudun Sanomat on perustanut yhteistyössä Evijärven, Lappajärven ja Vimpelin kuntien kanssa kesäasukasrekisterin. Tavoitteena on luoda tehokas viestintäverkosto kuntatiedotusta varten. Rekisterin toteuttajana on Järviseudun Sanomat. Mukana olevat kunnat toivottavat mukaan yhteistyöhön myös muut Järviseudun kunnat.

  8. Syntymäpitäjä Vimpeli ja rakas Järviseudun murre ovat yhä Irma-Liisa Juutin sydäntä lähellä, vaikka elämä on ollut vuosikymmenten ajan muualla.

  9. ALAJÄRVEN vapaa-aikatoimen ja Alajärven Ladun perinteinen kesäinen pyöräilyhaaste toteutetaan tänä vuonna teemalla Bongaa torneja ja näköalapaikkoja. Mukana on myös kaksi kohdetta Vimpelin puolelta.

  10. JÄRVI-POHJANMAAN alueella koronavirustilanne on toistaiseksi rauhallinen. Perusturvassa uskotaan, että mahdollisen epidemian aikana potilaita voidaan hoitaa koulutetun henkilökunnan voimin muutaman viikon ajan ilman ongelmia.