Vimpeli

  1. Pääsiäisen lammasherkku kannattaa valmistaa kotimaisesta lampaasta. Mämmin tekoon voi ottaa oppia Maa- ja kotitalousnaisten Mämmi-livestä.

  2. Maatalousyrittäjillä on niukasti aikaa reagoida turvatakseen alkavan kasvukauden viljely poikkeusolosuhteissa. Sekä viljelykasvien valintaan, tarvikkeiden hankkimiseen että työvoiman rekrytoimiseen pitäisi ryhtyä saman tien, ellei vielä ole näitä toimia käynnistänyt.

  3. Vimpelin valtuusto merkitsi tiedoksi useiden kuntalaisaloitteiden tilanteita sekä osan aloitteista loppuun käsitellyiksi. Listalla oli muun muassa kunnan ja Vimpeli-seuran välinen lahjakirja pesäpallo- ja suksimuseoiden maapohjasta.

  4. Vimpelin kunnanvaltuusto keskusteli eilen muun muassa perusturvan viime vuoden talousarvioylityksistä.

  5. VIMPELIN Vedon kasvatti, 19-vuotias Lotta Vehka-aho pelasi NCAA:n tulokaskaudellaan Florida Atlantic Owlsissa 24 ottelua, kaikki avausviisikossa. Hän urakoi keskimäärin 33,5 minuuttia, 12,6 pistettä, 3,1 levypalloa ja 2,6 syöttöä ottelua kohden. Kausi päättyi odottamattomissa merkeissä.

  6. Muistiliiton Muistineuvo-tukipuhelin antaa muistisairauksiin liittyvää neuvontaa sairastuneille ja läheisille. Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen takia puhelin laajentaa aukioloaikojaan.

  7. Arjen hallinta on erityisen tärkeää nyt, kun elämme poikkeustilanteessa. Marttojen kotitalousneuvonta ja siihen liittyvät aineistot palvelevat oppilaitoksia, joilla on suuri tarve etäopetukseen soveltuvalle materiaalille. Marttojen tuottamat aineistot on nyt koottu opettajien ja opiskelijoiden käyttöön Aikaa oppia -verkkosivuille.

  8. HANKINTAKONSULTOINTIA ja motivaatiokoulutusta tarjoava Novice Oy lahjoitti Järvi-Pohjanmaan perusturvalle 2020 euroa kotisairaalatoiminnan laitteiden ja työvälineiden hankintaan.

  9. Koronaepidemia on saanut huijarit liikkeelle. Poliisin tietoon on tullut erilaisia tapauksia, joissa huijarit ovat hyödyntäneet koronaan liittyviä pelkoja etenkin Uudellamaalla. Huijarien kohteena ovat olleet erityisesti iäkkäämmät ihmiset.

  10. Koronaepidemia vaikuttaa vahvasti myös maatalouteen ja ruoantuotantoon. Alalla on viime vuosina käytetty runsaasti ulkomaalaista kausityövoimaa, joka ei rajojen ja lähetystöjen ollessa kiinni, saa todennäköisesti lupaa tulla maahan.