Vimpeli

 1. Tiistaina iltapäivällä Vimpelin seurakuntatalolla vierailivat Lappajärvellä saattoystävätoimintaa parin vuoden ajan tehneet. He lupasivat oman tukensa Vimpelissä aloittaville SPR:n vapaaehtoisille. Paikalla olleet saivat kysellä mieltä askarruttavia asioita. SPR:n laitosystävä-kurssilla Terttu Viita kuuli, että moni ihminen kuolee yksin. Ajatus kosketti häntä, ja ajatus saattoystävätoiminnan tärkeydestä heräsi. Keväällä Vimpelissä järjestettiin aihetta käsittelevä tilaisuus, joka keräsi lähes 50 toiminnasta kiinnostunutta.

 2. Vimpeli matkalla kohti Japania

  Suomi on Japanissa kiinnostava kohde monella tapaa. Vimpeli on alkanut rakentaa yhteyksiä sinne kunnanjohtaja Sami Gustafssonin johdolla. Hän matkustaa Tokioon ensi viikolla, ja ensi kesänä Etelä-Pohjanmaa esittäytyy siellä olympialaisten yhteydessä Business Finlandin Metsä-paviljongissa. Myös kansainvälinen taideyhteistyö on käynnistynyt.

 3. Sääksjärven nuorisoseurantalolle kokoontui viime viikon tiistaina väkeä keskustelemaan kylämatkailun mahdollisuuksista.

 4. Veto ahdisteli Helmi-Basketia

  Vedon 17-vuotiaiden tyttöjen koripallojoukkue taisteli sunnuntaina Helsingissä tiukasti pelin voitosta, mutta taipui lopulta viime kauden mestari Helmi Basketille koriluvuin 62-56 (27-22).

 5. Aluetaidemuseosta vastuumuseoksi

  UUDISTETTU museolaki tulee voimaan vuoden vaihteessa, jolloin alueellinen vastuumuseojärjestelmä korvaa nykyisen maakuntamuseo- ja aluetaidemuseojärjestelmän. Nelimarkka-museolle on myönnetty Etelä-Pohjamaan alueellinen taidemuseotehtävä. Alueellisia vastuumuseoita on Suomessa 31.

 6. Kauhavan Lentohotellilla järjestetään tiistaina 12. marraskuuta vesiensuojeluaiheinen iltapäiväseminaari.

 7. JÄRVI-POHJANMAAN perusturvassa kausi-influenssarokotukset käynnistettiin maanantaina, aivan etujoukoissa.

 8. Alajärven ja Vimpelin kirjastopalvelut elävät ajassa.

 9. Vimpelin kunnanvaltuusto käsitteli kokouksessaan muun muassa keskustan tekemän valtuustoaloitteen vapaa-aika- ja kulttuuritoimen lautakunnan perustamisesta.

 10. Rokotebussi palasi liikenteeseen

  ROKOTE-tunnuksin varustettu Alajärven kaupungin tila-auto kiertää kyliä tällä ja ensi viikolla. Tänään se vieraili jo Lehtimäen taajamassa.