Vimpeli

 1. Vesiensuojelun tehostamisohjelma tuo merkittäviä mahdollisuuksia vesiensuojeluun tulevina vuosina. Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus myöntää avustusta vesien tilaa parantaville kunnostushankkeille sekä niitä tukeville alueellisten ja paikallisten toimijoiden verkostoille.

 2. Välkkäri-toiminta alkoi Vimpelissä

  Etsivä Nuorisotyö, seurakunta ja Järviseudun Omaishoitajat ry käynnistivät perjantaina Välkkäri-toiminnan Vimpelin yhteiskoulun oppilaille seitsemännestä luokasta ylöspäin. Luokan 16 ovet olivat aamupäivän välituntien aikana auki oppilaille. Tarjolla oli pelailua, oleilua, jutustelua ja kahvittelua.

 3. ALAJÄRVEN ja Vimpelin sivistyspalveluissa laaditaan toiminnan kehittämissuunnitelmaa. Pesäpallopitäjissä kun ollaan, sen symboliksi valittiin vinkkari: jatkossa, kun merkki on päällä, tietää henkilöstö, mitä tapahtuu ja kuinka toimitaan.

 4. Ratsaa kesärenkaasi

  Sää muuttuu tasaisen varmasti keväisemmäksi, mutta kesärenkaiden vaihdon ajankohta kannattaa harkita tarkkaan ajokelin ja oman ajoympäristön mukaan. Liikenneturva muistuttaa, että renkaiden kunto on syytä tarkistaa vaihto-operaation yhteydessä. Tuoreen kyselyn mukaan 58 prosenttia suomalaisista seuraa renkaidensa kuntoa sekä niiden vaihtamisen yhteydessä että muutenkin.

 5. MITÄ parempi yhteistyö ja henki saadaan, sitä parempi vetovoima alueella on, totesi elinkeinoministeri Mika Lintilä Imagolla elinvoimaa -seminaarissa. Vimpelin ja Etelä-Pohjanmaan Yrittäjä-yhdistysten sekä Elinvoimaa kuntiin -hankkeen järjestämä tapahtuma keräsi yhteiskoululle yli sata seudun kehittämisestä kiinnostunutta.

 6. Nuorten oppimisvaikeudet ja koulukiusaaminen huolettavat Etelä-Pohjanmaan etsiviä nuorisotyöntekijöitä.

 7. Kauhavan ohjaamo täytti maaliskuussa tasan vuoden.

 8. Harrastus toi Österbergit yhteen

  VIMPELISSÄ asuvat Sari ja Hannu Österberg tapasivat kätköilyn parissa pari vuotta sitten. Sari on kotoisin Itä-Suomesta ja muutti nelisen vuotta sitten Vimpeliin. Hannu on Haapajärveltä, mutta äiti on Itäkylän Mellereitä.

 9. Geokätköilyyn on mahdollista tutustua Kivitipussa 30. maaliskuuta, ja huhtikuussa kätköilijöitä kutsutaan Vimpeliin siivoustalkoisiin. Ensi vuonna Lappajärvelle suunnitellaan harrastuksen suurtapahtumaa.

 10. Mikä ihmeen geokätköily?

  Mitä se on ja miten siinä pääsee alkuun, jos kiinnostaa kokeilla vaikkapa 11 Aallon kaupunki- kätköjä tai kallaamista Lappajärvellä?