Vimpeli

  1. Vimpeliläissyntyinen Ulla-Maija Hölsömäki (omaa sukua Uusipaikka) soittaa Vimpelin kirkon uruilla Bachia hyväntekeväisyyskonsertissa 31. elokuuta kello 14.

  2. Viikolla 38 vietetään ensimmäistä valtakunnallista huonekasviviikkoa. Huonekasvit parantavat asuntojen sisäilmaa, ja lisäksi kasvit tekevät asumisesta viihtyisämpää kuin kokonaan elottomassa huoneympäristössä.

  3. Vuoden kyläksi on valittu alajärveläinen Luoma-aho. Noin 350 asukkaan kylässä on enemmän työpaikkoja kuin asukkaita ja hyvät lähipalvelut, joita täydentää rakenteilla oleva uusi kylätalo. Valtakunnallisen vuoden kylän ja kunniamaininnan saavien kylien lisäksi Suomen Kylät ry palkitsi lauantaina paikalliskehittäjien Lokaali-tapahtumassa Kauhavalla kylätoiminnan tiennäyttäjät, vuoden maaseututoimijan ja maaseutukasvon.

  4. Kuudes Vuoden vapaaehtoinen -kampanja käynnistyi 21.8. Kansalaisareena hakee Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi henkilöä, joka esimerkillään inspiroi muita vapaaehtoistoiminnan saralla.

  5. RAKASTAN kaikkea täällä Suomessa. -- Vimpeli on maaginen paikka. Koen tämän erityiseksi paikaksi sen historian vuoksi, johon sisältyy niin paljon rakkautta ja huolenpitoa sukupolvesta toiseen, totesi sveitsiläisiä ja englantilaisia sukujuuria omaava Sara Wisti. Hän vieraili vimpeliläisjuurisen puolisonsa Craig Wistin kanssa Suomessa ensimmäistä kertaa.

  6. SÄÄKSJÄRVEN työväentalolla on luvassa todellinen nostalgia-annos, kun yli 50 vuotta sitten nuorison ja tanssiväen villinnyt vimpeliläiskokoonpano Les Hottentots esiintyy venetsialaistansseissa 31. elokuuta kello 21–01.30.

  7. KUIN oltaisiin tavattu viimeksi eilen! Isäni tapasi sanoa, että jos pohjalaisen ystäväksi saa, se ei ikinä petä, lausahti Pekka Helakallio palatessaan lapsuudenaikaisiin maisemiinsa ja tavatessaan lapsuudenystävänsä 62 vuoden takaa. Jälleennäkeminen oli lämmin, kun entiset Torpinkankaan lapset Antero Mattila, Keijo Kuoppala, Matti Hokkala, Matti Honko, Anne Honko sekä Kaija Pilbacka tervehtivät Helakalliota tiistaina Anteron Aittamuseon pihamaalla.

  8. TUKHOLMAN Olympiastadionilla 24.-25. elokuuta käytävässä Ruotsi-Suomi -maaottelussa kilpailee useita järviseutulaisurheilijoita.

  9. VUONNA 2004 voimaan tulleen jätevesiasetuksen viimeinen määräpäivä on 31. lokakuuta. Silloin jätevedenkäsittelyn tulee olla kunnossa niillä kiinteistöillä, jotka sijaitsevat pohjavesialueella tai alle 100 metrin etäisyydellä vesistöstä.

  10. Vimpeliläinen Mikko Mäkinen ajaa lauantaina Kouvolassa Tykkimäen radalla rallicrossin SRC-sarjan SM-osakilpailussa.