Vimpeli

 1. Hankkeen toteuttajat MTK, Suomen Kylät, ProAgria, CoReorient ja Pellervon taloustutkimus PTT sekä muut maaseututoimijat haluavat kehittää käytännön mallin maaseudun työnantajille tarvitsemiensa ammattilaisten löytämiseksi ja työntekijöille sopivan työpaikan löytämiseksi.

 2. Kesäasukkaat tärkeä elinvoimatekijä

  Kesämökkiläisten merkitys on huomattava mökkikuntiensa palveluiden käyttäjinä, ja he ovat näille kunnille tärkeä elinvoimatekijä, muistutti Alajärven Yrittäjien puheenjohtaja Kirsi Kujala Järviseudun kesäasukkaiden kokoontumisessa kesäravintola Salakapakassa keskiviikkona.

 3. Peltojen hyvä kuivatus on pellon kasvukunnon perusasia, johon on viime vuosina kiinnitetty liian vähän huomiota. Aihetta on tutkittu runsaasti koti- ja ulkomailla, mutta kuivatuksen puutteet ovat yleisiä.

 4. Kunnanhallituksen päätöksiä.

 5. Kuuselan keihäs kaartaa kohti MM-kisoja

  Vimpelin Rantakylästä kotoisin oleva keihäänheittäjä Toni Kuusela, 25, kiskaisi mahtavan keihäskaaren Turun Paavo Nurmi Games -tapahtumassa. Tulos, 83,40 metriä, riitti kisassa kuudenteen sijaan, mutta ylittää MM-kisojen tulosrajan 40 sentillä. Toinen heitto kantoi lukemiin 82,25.

 6. Suunnitteletko perheen lemmikin ottamista mukaan mökkireissulle? Liikenneturva muistuttaa, että huolenpito ja turvallisuus ovat automatkalla tärkeitä sekä ihmisten että eläinten kannalta. Hyvin suunniteltu matka ja laadukas sekä hyvin kiinnitetty kuljetusväline mahdollistavat karvaisen ystävän turvallisen mukana kulkemisen.

 7. "Taiteen tekeminen on terapeuttista"

  ENTISEN Järviseudun sairaalan tiloissa Vimpelissä tehdään taidetta. On menossa kolmas päivä nelipäiväisestä kuvataiteen kesäkurssista, joka järjestettiin 3.-6. kesäkuuta. Kurssilla opettajana toimii Sirpa Kataja, joka ohjaa Järvi-Pohjanmaan kansalaisopistossa esimerkiksi Päivämaalarit-ryhmää Vimpelissä. Kesäkurssin hän järjestää nyt ensimmäistä kertaa, mutta samanlainen on suunnitteilla myös ensi vuodelle. 

 8. Alajärven ja Vimpelin lukioiden toimipisteet sekä JAMI Alajärven yksikkö tarjoavat toisen asteen opiskelijoilleen mahdollisuuden esport-kurssien suorittamiseen yksiköstä riippumatta.

 9. Intervallin kustannusarvioksi 1,4 miljoonaa

  Vimpelin intervalliosaston peruskorjauksen ja laajennuksen suunnitteluasiakirjat ovat valmistuneet siten, että peruskorjauksen toteutusta päästään aloittamaan, ja hankkeen rakentamisen kilpailutus voidaan käynnistää, todettiin kunnanhallituksessa maanantaina.

 10. Sinileväseuranta on alkanut

  Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen sinileväseuranta alkoi tällä viikolla alueellamme. Pysyviä havaintopaikkoja on 27 – uusina tänä vuonna ovat kaksi havaintopaikkaa Alajärvellä sekä Bergskäret. Vakiohavaintopisteistä 16 sijaitsee järvellä ja mukana ovat esimerkiksi Ähtärinjärvi, Lappajärvi, Evijärvi sekä Kuortaneenjärvi. Rannikkoalueella Kaskisista Kokkolaan pysyviä havaintopaikkoja on yhdeksän ja jokialueella kaksi.