Vimpeli

 1. KAIKKI Järviseudun soutajat soutivat mitalin sisäsoudun 2000 metrin SM-lähdöissä Helsingissä viikonloppuna.

 2. Alajärven ja Vimpelin esiopetukseen, perusopetuksen ensimmäiselle luokalle sekä aamu- ja iltapäivätoimintaan ilmoittautuminen käynnistyy 10. helmikuuta ja jatkuu kuun loppuun saakka. Esiopetusoppilaiden vanhemmille lähetetään postitse Wilma-tunnukset, joilla ilmoittautumisen voi suorittaa. Esikoululaisten vanhemmilla tunnukset on jo olemassa. Sivistystoimen nettisivulle tulee tarkemmat ohjeet ilmoittautumiseen. Myös syksyn varhaiskasvatuspaikkoja haetaan samalla aikataululla.

 3. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) vieraili perjantaina Sarka-messujen yhteydessä Ylihärmässä kuulemassa eteläpohjalaisten turkistarhaajien tuntemuksia.

 4. Evijärven kunnantalolla kuultiin viime viikolla tietoutta kotiseutuperinteen tallentamisesta. Sitä oli jakamassa arkiston- ja museonhoitaja Maria-Elisa Marjusaari. Hänen työpaikkansa on Kaustisen Kansantaiteenkeskuksessa toimiva Kansanmusiikki-instituutti. Vuonna 1974 Kaustiselle perustettu Kansanmusiikki-instituutti on suomalaisen kansanmusiikin ja -tanssin tietopankki ja maamme suurin kansanmusiikin julkaisija.

 5. ALAJÄRVEN ja Vimpelin ennen vuoden vaihdetta päättyneiden tonttikampanjoiden tulos oli odotettu.

 6. NELJÄNNET, ensimmäistä kertaa Alajärven monitoimihallissa järjestetyt, Ready 4 Life -messut tavoittivat arviolta 700 kävijää, joista noin 500 tuli alueen yläkouluista ja lukioista, kertoi messuja toteuttamassa ollut Maria Yli-Sikkilä Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelusta. Aiemmin pääasiassa Järviseudun ja lähialueiden koulutusmahdollisuuksia esitelleet messut tarjosivat tällä kertaa myös kesätyöpaikkoja ja muita työllistymismahdollisuuksia 70 näytteilleasettajan vahvuudella. Tarjolla oli jopa 150 erimittaista työsuhdetta pääasiassa metalli-, puu-, hoiva- ja sosiaalialla.

 7. SPR:N Vimpelin osaston ja Länsi-Suomen piirin Kohdataan kylillä ja keskuksissa -hankkeen yhdessä toteuttama, naisille tarkoitettu kohtaamispaikka sai jopa yllättävän suuren suosion käynnistyessään torstaina.

 8. Kulttuuri-ihmisille rahaa jaossa

  Evijärven koulun auditoriossa esiteltiin maanantai-iltana Etelä-Pohjanmaan päivitettyä kulttuuristrategiaa vuosille 2019–25. Samalla kerrottiin rahoitusmahdollisuuksista, joilla kuka tahansa voi lähteä toteuttamaan kulttuuristrategian tavoitteita.

 9. Kirjaston ja elämänlaatupalveluiden uusi pelitapahtuma KauhaValhalla osoittautui suosituksi. Se keräsi yhteensä sata pelaajaa ja peleistä kiinnostunutta vierailijaa. Lisää konepaikkoja kirjastoon ei olisi mahtunutkaan. Pelaajia tuli Kauhavan lisäksi myös Lapualta, Evijärveltä ja Lappajärveltä.

 10. Kaikille avoin teatteritapaaminen järjestetään 7.–8. maaliskuuta Lappajärven Kivitipussa. Parin päivän aikana on tarjolla kursseja muun muassa roolihenkilön rakentamisesta, käsikirjoittamisesta, tuottamisesta ja trailerin tekemisestä.