Vimpeli

 1. Vimpelin kunnassa käynnissä olevaa 100 hyvää tekoa Vimpelistä -kampanjaa jatketaan syksyn ajan.

 2. Mirjanpelto valmiiksi marraskuun loppuun

  KUNNANVALTUUSTO myönsi pitkällisten keskusteluiden ja äänestyksen jälkeen 115 000 euroa kunnan omistaman Mirjanpellon kiinteistön muutostöihin.

 3. Soini-seura on saamassa toiminnalleen uudet, tarkoituksenmukaiset tilat keskeltä kylää. Seura osti kunnalta purkukuntoiseksi tuomitun kunnantalo kakkosen nimellisellä 100 euron kauppasummalla ja on kunnostanut sitä tammikuusta asti.

 4. Mitalinkiilto silmissä Sotkamoon

  VEDON Superpesis-joukkue lähtee hakemaan pronssimitaleita Sotkamon Hiukasta lauantaina. Se voitti Sotkamon Jymyn sunnuntaina Saarikentällä 2-1 (2-3, 11-2, 1-0). Pronssia saa kahdella voitolla.

 5. Reilun vuoden mittainen opiskelu palkittiin viime viikolla, kun 41 terveyskeskuksen vastaanoton ja akuuttiosaston työntekijää Alajärven, Vimpelin ja Lehtimäen toimipisteistä valmistui tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnosta.

 6. Valtakunnallinen yleisten kirjastojen asiakaskysely toteutettiin huhtikuussa 2018 useamman vuoden tauon jälkeen. Vastaajia oli valtakunnallisesti lähes 30 000 ja mukana oli suurin osa Manner-Suomen kunnista. Kysely toteutettiin kirjastojen asiakkaille netti- ja paperilomakekyselynä kirjastoissa ja niiden verkkopalveluissa. Kyselyyn vastanneista valtaosa (n. 80 %) oli naisia.

 7. Vedolle tärkeitä jatkosopimuksia

  Vimpelin Veto on tehnyt kaksivuotiset jatkosopimukset Severi Lassilan, Matias Rinta-ahon ja Elmeri Anttilan kanssa. Myös kaksinkertainen lyöjäkuningas Janne Mäkelä jatkaa Vedon riveissä kaudella 2019.

 8. ILOsta osa Terveystaloa

  Vimpelissä ja Tuurissa toimivan Lääkäriasema ILOn yhdistyminen Terveystaloon on saatu päätökseen, ja uudistuneet toimipaikat avautuivat 3. syyskuuta. Terveystalo osti Lääkäriasema ILOn maaliskuussa 2018.

 9. Harlekiinileppäpirkko on peto, joka vaikuttaa luonnossa erityisesti muiden kirvoja syövien hyönteisten kantoihin kilpailun ja saalistuksen kautta. Sekä Pohjois-Amerikassa että Euroopassa lajin on todettu aiheuttaneen luontaisesti esiintyvien leppäpirkkolajien kantojen taantumisia.

 10. Suomalaiset ovat yksimielisiä siitä, että tiestö pitäisi saada kuntoon. Jopa 79 prosenttia suomalaisista lisäisi teiden rahoitusta. Lähes puolet lisäisi rahoitusta jonkin verran ja kolmannes merkittävästi.