Vimpeli

 1. Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakunta antoi valtuustolle selvityksen valtuutettu Kauko Ukonmäen jättämästä aloitteesta, joka koskee saattohoidon järjestämistä Alajärven sairaalan vuodeosastolla.

 2. Rekrytointi kotihoidon ongelmana

  Järvi-Pohjanmaan perusturvalautakunta käsitteli kokouksessaan 21. toukokuuta kotihoitoon esitettyä lisämäärärahaa.

 3. Lukukoira on läsnä lukuhetkessä

  VIMPELILÄISEN Roosa Utasen kotona käy vilinä ja vilske. Astuessani ovesta sisään minua vastaan purjehtii kaksi iloisesti häntäänsä heiluttavaa kultaistanoutajaa: Nella ja Reino. Koirista Nella on Kennelliiton hyväksymä lukukoira. Ennen lukukoirakurssia se suoritti myös Kennelliiton järjestämän kaverikoirakurssin helmikuussa.

 4. 7-vuotias Berit Kaunisto sijoittui viidenneksi Osuuspankkien valtakunnallisessa kuvataidekisassa teoksellaan Discotytöt, jolla voitti 6–8 -vuotiaiden sarjan Vimpelissä. Pirteä ja iloinen työ oli myös Helsingin pääraadin mieleen.

 5. VIIME vuonna Suomen Soutuliiton Indoor rowing challenge -kisassa saavutettu hyvä menestys vimpeliläisnuorten osalta sai jatkoa tänä vuonna, kun Vimpeliin tuli kolmasosa koululaisten sarjojen mitaleista. Esko Hyyppä ja kunnanjohtaja Sami Gustafsson jakoivat oppilaille yhteiskoulun palkitsemistilaisuudessa kahdeksan mitalia.

 6. Metsän koko kaari tutuksi koululaisille

  Metsäkeskuksen ja Mhy Keskipohjan Vimpelissä järjestämä perinteinen 7.-8. -luokkalaisten metsäpäivä tarjosi nuorille tietoa ja uusia kokemuksia. Vastauksen saivat päivän aikana muun muassa kysymykset miksi taimikonhoito on tärkeää, millä tavoin metsästyskoiria käytetään metsästyksessä, ja mitä on tärkeä huomioida, kun lähtee yksin maastoon.

 7. Kuhalle annetaan kuturauhaa

  Lappajärven eteläpäässä sijaitsevan Pihlajasaaren ympäriltä kielletään kaikki kalastaminen kesä- ja heinäkuun ajaksi.

 8. Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun finaali ratkaistiin keskiviikkona 22.5. Espoossa järjestettävässä Piiri-tapahtumassa. Etelä-Pohjanmaa menestyi hienosti mittelöissä, sillä Soini sai kunniamaininnan ja Seinäjoki vei koko kilpailun mestaruuden.

 9. Evijärven lukio oli Etelä-Pohjanmaan maakunnan paras ja koko maan 34. paras lukio, kun Yle laittoi lukiot järjestykseen ylioppilaskirjoitusten tulosten perusteella. Ylen kokoama lista näyttää keskiarvon siitä pistemäärästä, minkä kunkin koulun lukiolaiset ovat saavuttaneet.…

 10. Latvalasta kunnanvaltuuston puheenjohtaja

  Vimpelin kunnanvaltuusto valitsi toimikautensa jälkimmäiselle puolikkaalle uuden puheenjohtajiston sekä kunnanhallituksen sekä käsitteli muun muassa katetun jääradan rakentamista, intervalliosaston tilannetta sekä lapsiperheiden Vimpeli-pakettia.