Vimpeli

 1. Metsä yhdistää sukupolvet

  METSÄ konkretisoi usein ihmisen juuret tiettyyn maantieteelliseen alueeseen. Metsä näyttää fyysisesti useamman sukupolven työn, ja liittää tekijänsä osaksi pidempää ajallista jatkumoa, tiivistää valokuvaaja Antti Hintsa, jonka Kotini on metsä -näyttely on nyt esillä Soinissa.

 2. JÄRVI-POHJANMAAN perusturvan palvelut ovat valmiina lappajärveläisten käyttöön. Kiireettömät ja kiirevastaanottoajat varataan keskitetystä numerosta. –Palvelu annetaan Lappajärvellä mahdollisimman usein, halutessaan voi asioida myös muissa alueen terveyskeskuksissa, kertoi vt. peruspalvelujohtaja Marita Ylilahti.

 3. Kunnon keskustelu laittaa veren kiertämään

  Hyvää huomenta, hiippakunnan nuoret, kuuluu Nuorisotalon ovelta. –Olen lähdössä lähetysmatkalle ja olo on kuin Paavalilla, veistelee Heikki Salo saapuessaan tapaamaan tuttaviaan. Nuorisotalon kahviossa heristellään aamuisin sanan sapelia ja parannetaan maailmaa kahvikupillisten äärellä. Viisasten kerhoksi nimitetty porukka koostuu pääasiassa eläkeikäisistä, miespuolisista henkilöistä, mutta ovi on avoin kaikille, jotka haluavat juoda aamukahvinsa toisten seurassa ja pohdiskella maailman menoa.

 4. Askel askeleelta kohti huippua

  Vimpeliläinen judoka Vilma Leppäniemi valmistautuu siirtymään alle 18-vuotiaiden sarjasta alle 21-vuotiaisiin. Helmikuussa 18 vuotta täyttävä Leppäniemi osallistui välipäivinä maajoukkueleiritykseen, josta haettiin iskua alkavaan kisakauteen. –Tavoitteena on SM-kisoissa onnistuminen, kakkosmaajoukkueeseen kuuluva Leppäniemi toteaa.

 5. Kuvataidekoulu sai omat tilat Vimpelissä

  Miljöö on aivan ihana! On tilaa ja valoa, isot ikkunat, vanha rakennus, kiva piha ja varmasti lapsiakin inspiroivat tilat, hehkuttaa opettaja Marjut Mässbacka Kuvataidekoulun Eeron uusia tiloja Järviseudun sairaalan kiinteistössä.

 6. Alajärven lukioon sisäänpääsyraja

  Sivistyslautakunta asetti Alajärven lukioon sisäänpääsyrajan ensi vuoden yhteishausta alkaen.

 7. Jamissa tarvitaan isoja päätöksiä

  JÄRVISEUDUN koulutuskuntayhtymä ylläpitää Järviseudun ammatti-instituuttia Jamia. Viime viikolla yhtymävaltuusto hyväksyi talousarvion ensi vuodelle ja taloussuunnitelman vuosille 2019–2021. Talouspäällikkö Leila Muukkonen huomautti, että ajanjaksolla vuodesta 2013 ensi vuoteen Jamin…

 8. Vimpelin uusi kunnanjohtaja on ammattisotilas

  Vimpeli valitsi viime viikolla kunnanjohtajakseen 28-vuotiaan turkulaisen Sami Gustafssonin. Uuden kunnanjohtajan urapolku on kulkenut armeijan palveluksessa, niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

 9. Gustafsson valittiin Vimpeliin

  KUNNANVALTUUSTO valitsi kunnanjohtajan virkaan Sami Gustafssonin. Häntä äänesti 11 21 valtuutetusta. Turkulainen Gustafsson on koulutukseltaan sotatieteen kandidaatti. Maanpuolustuskorkeakoulussa oppilasupseerina, laivastoaliupseerikurssin johtajana ja komppanian varapäällikkönä toimiva, vuonna 1990 syntynyt Gustafsson on myös yrittäjä.

 10. KUNTIEN valtionosuudet laskevat arvion mukaan ensi vuoden aikana keskimäärin prosentin. Soinin osalta pudotus on kuitenkin tuntuva, 532 975 euroa. –Se on meidän kokoiselle kunnalle ihan mahdoton yhtälö, mutta hyvin me on saatu talousarvio kasaan, kertoi kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha-Pekka Keisala.