Vimpeli

 1. ALAJÄRVEN sivistystoimi teki kyselyn etäopetuksen sujumisesta Alajärvellä ja Vimpelissä sekä koululaisten vanhemmille että opetushenkilökunnalle. 98,6 prosenttia vastaajista arvioi, että etäopetus toteutui hyvin tai melko hyvin. Koko kyselyn tuloksia voidaan myös kokonaisuudessaan pitää erinomaisina, arvioi sivistystoimenjohtaja Esa Kaunisto.

 2. Hälytys ihmisen pelastaminen puristuksista torstaina 15.5.2020 kello 15:40.

 3. Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

 4. Opiskelija voi saada opintotukea kesällä, jos hän opiskelee. Hae opintotuki verkossa.

 5. Vimpelin Lakeaharjulle nouseva kylätalohanke on laskettu toteutuvan 3 200 talkootyötunnin tuloksena. Lakaniemi-Pokela-Pyhälahti -kyläseura palkkaa työmaalle myös kaksi kirvesmiestä, jotka vievät rakentamista eteenpäin Hannu Särkisen johdolla ja talkooväen avustamina. Ennen töihin pääsyä työmaalla tehdään vielä räjäytyksiä.

 6. VIMPELIN kunnanhallitus merkitsi maanantain kokouksessaan tiedoksi talousarvion toteutuman ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

 7. PESÄPALLOLIITON liittojohtokunta ei voinut vielä viime viikolla tehdä varmoja päätöksiä pesäpallokauden kohtalosta: ensin odotetaan aluehallintovirastojen ohjeita. Nuorten sarjat ja alemmat sarjat voidaan tämänhetkisen tiedon mukaan käynnistää jo kesäkuussa. Pääsarjojen osalta tiedotetaan lisää tällä viikolla.

 8. Kevään 2020 ylioppilaat

  Kevään 2020 ylioppilaat selviävät tänään tiistaina. Päivitämme uutista, kun koulut toimittavat meille tietoja ylioppilaiksi valmistuvista.

 9. Yrityspalvelukeskuksessa työskentelee yritys- ja rahoitusasiantuntijoita Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen ELY-keskuksista, Etelä-PohjanmaaTE-toimistosta sekä Business Finlandista. Yrityksiä tuetaan niin yrityksen perustamiseen, kasvuun, kehittämiseen kuin kansainvälistymiseenkin liittyvillä rahoitus- ja asiantuntijapalveluilla.

 10. Yksityisen hoidon tukea saavien perheiden pitää ilmoittaa Kelaan, jos lapsen hoitojärjestelyt muuttuvat kesällä. Ilmoituksen voi tehdä helposti verkossa.