Vimpeli

 1. JÄRVI-POHJANMAAN kansalaisopiston toiminta on ollut kohta päättyvän lukuvuoden aikana erittäin vilkasta. Vimpelissä kansalaisopiston kursseille on osallistunut kolmisen sataa harrastajaa, osa heistä useampaankin ryhmään.

 2. Kevääseen kuuluva pyöräilyn lisääntyminen tuo vilskettä ja monilla eri nopeuksilla liikkuvia kulkijoita erityisesti yhdistetyille pyöräteille ja jalkakäytäville.Muiden liikkujien on huomioitava näkövammaiset ja vältettävä vaikeasti ennakoitavaa käyttäytymistä.

 3. Asiasta kiinnostuneet pääsevät vaikuttamaan siihen, millä nimellä markkinoidaan jatkossa Vimpelin markkinoiden ympärille rakentuvaa tapahtumaviikkoa.

 4. Kioski pitää pintansa

  VAIKKA väki pikkuhiljaa vähenee maaseudulta, pelaaminen siirtyy verkkoon ja kauppojen aukioloajat ovat laajentuneet, käy R-Kioskin ovi pienelläkin paikkakunnalla yhä tiheään.

 5. PATRUUNANTIELLÄ Savonjoen ylittävä Kirkkosilta, entiseltä nimeltään Kevarisilta, peruskorjataan kesän aikana. Silta on suljettuna yleiseltä liikenteeltä 6. toukokuuta alkaen lokakuun loppuun.

 6. Suurin haaste on saada nuoria mukaan

  SPR:N toiminnassa ollaan mukana, koska halutaan auttaa: olla ystävä niille, joilla sellaista ei ole, käydä katsomassa vanhuksia, neuloa sukkia lapsille, olla mukana kahvituksissa. Myös sosiaalinen merkitys on suuri, toteaa SPR:n Vimpelin osaston uusi puheenjohtaja Anni Korkea-aho.

 7. Pillipiiparia esitetään purettavaksi

  Vimpelin teknisen lautakunnan asioita.

 8. Ohita pyöräilijä harkiten

  Kaksipyöräisten määrä kasvaa liikenteessä kevään edetessä. Liikenneturva muistuttaa, että rauhallinen toiminta ja turvavälien säilyttäminen on ensisijaisen tärkeitä pyöräilijää ohitettaessa. Ohitus tulee tehdä vain silloin, kun se on turvallista.

 9. Maastopalo Pietarsaaressa

  Hälytys keskisuuresta maastopalosta tuli tiistaina 16.4.2019 kello 13:34.

 10. Munasta on moneksi

  Vimpelin Marttojen illan teemana oli kananmuna.