Vimpeli

 1. Geokätköilyyn on mahdollista tutustua Kivitipussa 30. maaliskuuta, ja huhtikuussa kätköilijöitä kutsutaan Vimpeliin siivoustalkoisiin. Ensi vuonna Lappajärvelle suunnitellaan harrastuksen suurtapahtumaa.

 2. Mikä ihmeen geokätköily?

  Mitä se on ja miten siinä pääsee alkuun, jos kiinnostaa kokeilla vaikkapa 11 Aallon kaupunki- kätköjä tai kallaamista Lappajärvellä?

 3. Mainos

  Reippaan sadan keikan vuosivauhtia pitävä Taikakuu on kiinnittänyt itsensä vahvasti iskelmäkansan sydämiin.

 4. VETOVOIMAA ja viihtyvyyttä Vimpeliin -hanke jatkuu heinäkuuhun 2020 saakka, mutta projektipäällikön määräaikainen pesti päättyy marraskuun loppuun. Vimpelin Yrittäjien hallinnoima ja Leader Aisaparin rahoittama hanke, jossa myös kunta on mukana rahoitusosuudellaan, on saanut paljon aikaan sekä kyläkuvaa piristämällä, että keräämällä ihmisiltä ideoita ja toiveita kotikunnan kehittämiseen.

 5. Sari Kujala ja Elina Järvinen toivat Evijärvelle viime keskiviikkona terveiset Rokualta. Se on Suomen ainoa Unesco Global Geopark -statuksen saanut paikka. Rokua-brändin alla ovat Muhoksen, Utajärven ja Vaalan kunnat. Pienet kunnat yhdistivät voimansa nähtyään, että matkailu voisi auttaa niitä selviytymään. Ne eivät käytä rahaa itsensä epätoivoiseen markkinointiin, vaan ainoastaan yhteiseen Rokua-brändiin.

 6. NUORUUDENYSTÄVYSTEN tarinointi sen aikaisessa kokoontumispaikassa, Unelan talossa Paalijärvellä, kasvoi elokuvaprojektiksi. Lähes kahden vuoden työ huipentuu, kun 45-minuuttinen Kipinöitä Unelan takasta saa ensi-iltansa 14. syyskuuta kello 16 Paalijärven tanssilavalla.

 7. Lakeaharjun huipulle nousee näkötorni

  LAKEAHARJUN huipulle nousevaa näköalatornia on nikkaroitu loppukesän aikana talkoovoimin. Harjun laki on 175 metriä merenpinnan yläpuolella ja torni nousee siitä 13 metriä ylöspäin. Lappajärveä voi siis katsella tornista käsin katsella sen valmistuttua noin 120 metrin korkeudesta.

 8. Kunnanhallituksen päätöksiä.

 9. KUNNANHALLITUS päätti maanantaina toteuttaa vuosina 2020–2021 kunnan elinvoiman kehittämiseen ja yritysten kansainvälisen markkinoinnin edistämiseen tähtäävän Nordic baseball diplomacy program -kansainvälistymishankkeen.

 10. Väkikato haastaa seurakunnankin taloutta

  SEURAKUNTIEN toiminta asukasmäärältään pienenevissä kunnissa hankaloituu taloudellisen tilanteen osalta. Vimpelissä seurakunnan jäsenmäärä on vähentynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana yli 500 hengellä 2 986:sta 2 476:een eli 17 prosenttia, kertoo kirkkoherra Ilkka Lehto.