Vimpeli

 1. Kiitosten ja muistamisten aika

  Pesäpalloilija Perttu Ruuska putsasi palkintopöydä Vimpelin vuoden urheilijoita valittaessa, mutta ei päässyt paikalle sunnuntaina yhteiskoulun auditorissa vietettyyn urheilugaalaan.

 2. POHJANMAAN Vapepan Härmänmaan paikallistoimikunta järjestää Kortesjärven palvelutoimistolla maanantaina 9. joulukuuta kello 18 kaikille avoimen, vapaamuotoisen infotilaisuuden, jossa on tarkoitus kartoittaa alueen Vapepa-toiminnan nykytilaa ja kehityskohteita.

 3. Joukko yrityksiä ja yrittäjiä julkaisi marraskuussa keväästä asti kehittelemänsä facebook-ryhmän, joka on tarkoitettu maakuntien reuna-alueiden pienten kuntien ja kaupunkien yritysten näyteikkunaksi. Sen syvempi tavoite on lisätä yhteistyötä yli kuntarajojen ja varmistaa palveluiden säilyminen sen sijaan että ne valuisivat maakuntakeskuksiin.

 4. Apurahoja kahdeksalle

  Järviseutu-säätiön apurahat olivat haettavana elo–syyskuun ajan. Hakemuksia saapui hakuaikana yhteensä kahdeksan, ja hallitus käsitteli hakemukset vuosikokouksessaan 4. marraskuuta. Apuraha myönnettiin kuudelle hakijalle. Apurahat jaettiin Antinpäivän juhlan yhteydessä viime keskiviikkona.

 5. Antti-patsas Hannu Takalalle

  Ensimmäisen suomenkielisen sanomalehden perustaneen Antti Lizeliuksen nimeä kantava Antti-patsas luovutettiin tänä vuonna Antinpäivän yhteydessä Järviseudun Mediatalo Oy:n toimitusjohtajalle Hannu Takalalle. Mukana on vahvaa symboliikkaa, sillä Takalan isosetä Frans Eemil Takala perusti Järviseudun Sanomien kantamuotona toimineen Kotikunta-lehden, joka vuonna 1962 muuttui Järviseudun Sanomiksi.

 6. Teknologiatiistai-tapahtuma toi Jamin metallialan yksikön tiloihin Vimpelin teollisuusalueelle yritysvieraita.

 7. MM-KILPAILUN voitto alkoi syyhyttämään vimpeliläistä Markku Kivipeltoa, kun hän sijoittui viime vuonna Saksassa järjestetyissä kyntämisen MM-kisoissa sijalle 18.

 8. VALOKUVAAJA ja nuoriso-ohjaaja Valtteri Salo toteutti viime lukuvuonna järviseutulaisten, alakoulun 5.-6. -luokkalaisten kanssa Minun Järviseutuni -valokuvausprojektin. Sen satoa on nähtävillä vuodenvaihteen yli Alajärven ja Vimpelin kirjastoissa digitaalisessa näyttelyssä, jossa parasta kuvaa voi äänestää.

 9. S.C. ALAJÄRVEN salibandyn miesten III-divisioonaa pelaava joukkue avasi pistetilinsä ottamalla lauantaina Vaasassa pelatussa neljännessä turnauksessaan täyden pistepotin.

 10. VIMPELISSÄ itsenäisyyspäivää vietetään perinteisin menoin. Seurakuntatalolla vietetettävässä juhlassa luovutetaan laatuaan ensimmäinen ProVimpeli-palkinto yhteisöllisyyden ja Vimpelin elinvoiman kasvattamisesta.