Vimpeli

 1. Kirkon tutkimuskeskuksen verkkojulkaisussa ”Maailman tärkein tapahtuma” – Suomalaisten käsityksiä kasteesta ja kummiudesta kuvataan tämän päivän ihmisten ajatuksia kasteesta ja kummiuden toteutumisesta käytännössä.

 2. Järvi-Pohjanmaan perusturva tarjoaa vanhusikäisille omaishoidettaville perhehoitoa omaishoitajien vapaiden ajaksi.

 3. PÄÄTTYVÄNÄ lukuvuonna kuvataidekoulussa on ahertanut 144 eri ikäistä opiskelijaa Alajärven, Lehtimäen, Soinin, Nelimarkka-Museon ja Vimpelin toimipisteissä.

 4. Ensimmäinen kevät yrittäjänä osoittautui varsin toisen näköiseksi kuin Johanna Korkea-aho olisi osannut kuvitella. Pandemia ei lannistanut, vaan hän huomasi löytävänsä rauhallisina hetkinä itsestään aivan uudenlaista luovuutta. Jutussa tietoutta myös yrittäjien koronatuista Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelun alueella.

 5. Nautaeläinten sähköinen tunnistaminen tulee pakolliseksi vuoden 2021 alusta lähtien. Lausuntokierrokselta saadun palautteen perusteella asetusmuutoksen voimaantuloa siirretään näin kolmella kuukaudella aiemmin kaavaillusta. Tällä pyritään varmistamaan eläintenpitäjille ja kaikille nautasektorin toimijoille riittävästi aikaa sopeutua tulevaan muutokseen.

 6. Yksityiskäytössä olevien yli 40-vuotta vanhojen autojen ja nelipyörien katsastusaikaväli on jatkossa 2 vuotta. Lisäksi museoajoneuvoille otetaan käyttöön yksityiskäytössä yhtenäinen 4 vuoden ja luvanvaraisessa henkilö- tai tavaraliikenteessä yhden vuoden rullaava katsastusaikaväli.

 7. Ongelle! lauantaina 23.5.

  Suomen Vapaa-ajankalastajat haastavat Ongelle! lauantaina 23. toukokuuta ja tutustumaan oman asuinympäristön lähikalastuspaikkoihin. Onkiminen kuuluu jokamiehenoikeuksiin, eikä tarvitse erillisiä lupia. Se on näin ollen helppo tapa tutustua kalastusharrastukseen. Mukava oma, oman perheen tai pienen kaveriporukan onkipäivä syntyy ensisijaisesti iloisesta mielestä, jonka hyvä paikkavalinta, kunnossa olevat varusteet sekä mieluisat eväät kruunaavat.

 8. Leipätiedotus ry:n leipomotilaston mukaan kahvileivällä ja konditoriatuotteilla herkuteltiin vuonna 2019 maltillisesti. Suomalaiset syövät keskimäärin 8,5 kg kahvileipää vuodessa. Tämä tarkoittaa kolmen pullan, leivoksen tai viinerin nauttimista viikossa.

 9. Lentotarkastukset tehostavat sähköverkon ylläpitoa ja turvallisuutta. Tänä kesänä tarkastuksessa on 3300 kilometriä keskijänniteverkkoa. Tämän vuoden lentokuvaus on viimeinen osa neljän vuoden projektia, jossa on lentokuvautettu Elenian koko 20 kilovoltin ilmajohtoverkko.

 10. Miesten Superpesiksen sarjaohjelmia ja kauden alkua saadaan vielä odottaa. Pesäpalloliitto kertoi perjantaina iltapäivällä, että suomensarja, maakuntasarja nuorten Superpesis ja C-nuorten SM-sarjat käynnistyvät porrastetusti 12. kesäkuuta alkaen. Niiden sarjaohjelmat julkaistaan ensi viikolla, Superpesiksen osalta tietoja voidaan odottaa myöhemmin.